Pavel Datsyuk – yksi historian isoimmista ryöstöistä NHL-draftissa

Jääkiekko | Pavel Datsyuk - yksi historian isoimmista ryöstöistä NHL-draftissa - Venäläishyökkääjä Pavel Datsyuk on eittämättä yksi parhaita jääkiekkoilijoita viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajalta. Mies vietti koko NHL-uransa Detroit Red Wingsissä ja kotimaassaan Venäjällä hänet on nähty muun muassa CSKA Moskovan, Pietarin SKA:n ja Avtomobilistin paidassa.

Venäläishyökkääjä Pavel Datsyuk on eittämättä yksi parhaita jääkiekkoilijoita viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajalta. Mies vietti koko NHL-uransa Detroit Red Wingsissä ja kotimaassaan Venäjällä hänet on nähty muun muassa CSKA Moskovan, Pietarin SKA:n ja Avtomobilistin paidassa.

Vuoden 1998 NHL-Draftissa Detroit Red Wings varasi 20-vuotiaan Datsyukin kuudennella kierroksella, numerolla 171. Vertailun vuoksi samainen Red Wings poimi toisella varauskierroksella rymistelijä Tomek Valtosen vuoronumerolla 56. Kertoo jotain siitä, miten vaikea lopulta on tietää kuka kehittyy aivan huippupelaajaksi ja kuka ei.

Uransa varrella pelaajana lähes täydellinen Datsyuk on voittanut kaksi Stanley Cupia, yhden MM-kullan sekä Gagarin Cupin. Näiden pystien lisäksi mukaan on tarttunut pitkä liuta henkilökohtaisia palkintoja.

Voidaankin todeta, että mies on yksi kaikkien aikojen ryöstöistä NHL:n varaustilaisuuksissa.

Katso tästä uskomattoman Pavel Datsyukin kiekonkäsittelyä ja upeita suorituksia uran varrelta. Mikäli video ei toimi, niin katso se YouTubesta.

Tuoreimmat

Lue myös nämä