Pavel Datsyuk – yksi historian isoimmista ryöstöistä NHL-draftissa

Venäläishyökkääjä Pavel Datsyuk on eittämättä yksi parhaita jääkiekkoilijoita viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajalta. Mies vietti koko NHL-uransa Detroit Red Wingsissä ja kotimaassaan Venäjällä hänet on nähty muun muassa CSKA Moskovan, Pietarin SKA:n ja Avtomobilistin paidassa.

Vuoden 1998 NHL-Draftissa Detroit Red Wings varasi 20-vuotiaan Datsyukin kuudennella kierroksella, numerolla 171. Vertailun vuoksi samainen Red Wings poimi toisella varauskierroksella rymistelijä Tomek Valtosen vuoronumerolla 56. Kertoo jotain siitä, miten vaikea lopulta on tietää kuka kehittyy aivan huippupelaajaksi ja kuka ei.

Uransa varrella pelaajana lähes täydellinen Datsyuk on voittanut kaksi Stanley Cupia, yhden MM-kullan sekä Gagarin Cupin. Näiden pystien lisäksi mukaan on tarttunut pitkä liuta henkilökohtaisia palkintoja.

Voidaankin todeta, että mies on yksi kaikkien aikojen ryöstöistä NHL:n varaustilaisuuksissa.

Katso tästä uskomattoman Pavel Datsyukin kiekonkäsittelyä ja upeita suorituksia uran varrelta. Mikäli video ei toimi, niin katso se YouTubesta.

Tuoreimmat

Petra Nieminen valittiin Ruotsin liigan parhaaksi pelaajaksi

21-vuotias suomalaisjääkiekkoilija Petra Nieminen on valittu Ruotsin naisten jääkiekkoliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi kaudella 2019-2020. Valinnan tekivät muut liigapelaajat.

Puolan maajoukkuepuolustaja Marcin Kolusz Sportiin: ”Kortti, joka haluttiin ehdottomasti katsoa”

Puolan maajoukkueessa vuosia kapteenina toiminut puolustaja Marcin Kolusz on tehnyt Vaasan Sportin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen, joka sisältää kahden kuukauden try out-jakson.

Minna Sten jatkaa Peli-Karhuissa – tuleva kausi jo 15. pääsarjatasolla

Uransa aikana kaksi Suomen mestaruutta voittanut ja kahdesti vuoden puolustuspelaajaksi valittu Minna Sten, 32, on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Kotkan Peli-Karhujen kanssa.

Video: Miten käy, kun Kungfu-mestari haastaa vapaaottelijan?

Zibon kaupungissa Itä-Kiinassa järjestettiin varsin erikoinen "taistelulajinäytös", kun 69-vuotias kung fu -mestari Ma Baoguo ja 50-vuotias vapaaottelija Wang Wingmin päättivät selvittää paremmuutensa.

Lue myös nämä