Pekka Rinne teki NHL:ssä suomalaista maalivahtihistoriaa

NHL | Pekka Rinne teki NHL:ssä suomalaista maalivahtihistoriaa - Nashville Predatorsin kanssa äskettäin jatkosopimuksen tehnyt suomalaismaalivahti Pekka Rinne teki torstaina suomalaista NHL-historiaa.

Nashville Predatorsin kanssa äskettäin jatkosopimuksen tehnyt suomalaismaalivahti Pekka Rinne teki torstaina suomalaista NHL-historiaa.

Rinteestä tuli kaikkien aikojen eniten voittoja runkosarjassa torjunut suomalaismaalivahti NHL:ssä, kun Nashville kaatoi St. Louis Bluesin maalein 4–1.

Voitto-ottelu oli 36-vuotiaalle Rinteelle NHL-uran 320:s. Rinne nousi suomalaismaalivahtien voittotilaston yksinäiselle kärkipaikalle ohittamalla voittotilastossa Miikka Kiprusoffin (319).

Rinteellä meni 580 runkosarjaottelua rajapyykin saavuttamiseen. Oman pelaajauransa keväällä 2013 päättäneellä Kiprusoffilla meni aikaa 319 voittoon 623 ottelua.

– Tämä ei ollut kauan aikaa sitten edes mielessäni. Kiprusoff oli todella kaukana edelläni ja pelasi todella korkealla tasolla, kun itse yritin samaan aikaan taistella itseni tähän liigaan. En keskity näihin asioihin, mutta onhan tämä hienoa. Kun kaikki menee omalta kannalta hyvin, ja pystyy pelaamaan NHL:ssä pitkään, virstanpylväitä tulee vastaan. Tämä on todella hieno sellainen, Rinne kertoi NHL:n verkkosivuilla.

Rinteen mielestä Kiprusoff oli ensimmäinen suomalaionen supertähtimaalivahti, joten saavutus nousee korkealle.

– Oli hienoa pelata häntä vastaan. Yritin nuorempana nähdä hänen pelaavan, joten on tämä todellakin hienoa, Rinne sanoi.

Rinne on pelannut tällä kaudella 13 ottelua ja voittoja on kertynyt yhdeksän. Hänen torjuntaprosentti 94,4 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,64. Molemmissa tilastoissa hän on yli viisi ottelua tällä kaudella pelanneiden maalivahtien ykkönen.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.