Pep Guardiola sai 20 000 punnan sakot Englannin jalkapalloliitolta

Englannin jalkapalloliitto FA on langettanut Manchester Cityn espanjalaismanageri Pep Guardiolalle 20 000 punnan sakot poliittisesta kannanotosta.

Guardiolan käsivarressa on nähty edellisissä otteluissa ja lehdistötilaisuuksissa keltainen nauha, jolla hän on pyrkinyt osoittamaan tukensa Katalonian itsenäisyysliikettä ajaneille poliitikoille, jotka vangittiin lokakuussa.

Katalonian johtavia poliitikkoja syytetään alueen laittoman itsenäistymishankkeen ajamisesta. Espanjan korkein oikeus on vapauttanut osan syytetyistä, mutta mm. Katalonian syrjäytetty aluejohtaja Carles Puidgemont on edelleen maanpaossa Belgiassa.

Englannin jalkapalloliitto oli jo aikaisemmin varoittanut Guardiolaa poliittisten kannanottojen välttämisestä. Varoituksista huolimatta keltainen nauha ei poistunut Guardiolan käsivarresta, jonka takia FA määräsi Guardiolalle 20 000 punnan eli noin 22 500 euron sakot.

Guardiola kertoi aikaisemmin helmikuussa Sky Sportsille, että aikoo kantaa nauhaa jatkossakin kädessään mahdollisista rangaistuksista huolimatta. Guardiola on ottanut viime aikoina lausunnoillaan vahvasti kantaa Katalonian itsenäisyyden puolesta.

– UEFA:lla on asiaan erilainen näkemys. Heidän sääntöjen mukaan voit pitää päälläsi mitä tahansa, kunhan teet sen kunnioituksella, Guardiola sanoi.

Sakot eivät ole ensimmäiset Guardiolan valmentajauran aikana. Entinen Barcelona-luotsi sai kesäkuussa 2010 noin 15 000 dollarin sakot Espanjan jalkapalloliitolta, kun hän haukkui Almeria-Barcelon ottelun tuominnutta erotuomari Carlos Clos Gomezia valehtelijaksi.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.