Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja pelaajat seuraavat itse? Katso uusin Läpimurto-jakso!

Red Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin. Ilveksen Roby Järventie vastaa katsojakysymyksiin, Lukon Mikko Petman kommentoi U20-pelaajien tekemiä maaleja ja Red Bull Läpimurto Haastekisaan osallistuu TPS-puolustaja Eemil Viro.

Wisehockey-älykiekkojärjestelmä otettiin käyttöön jokaisessa Liiga-hallissa kaudella 2019-2020. Tässä jaksossa Wisehockeyn myyntijohtaja Miska Kuusisto kertoo, miten Wisehockey-älykiekkodata on kehittynyt vuoden aikana. Kuinka monta eri tilastoa järjestelmän tarjoamasta datasta saadaan ja mitkä asiat toistuvat voittavan joukkueen pelaamisessa?

Wisehockey pystyy mittaamaan mm. pelaajien luistelunopeuksia, luisteltua matkaa, laukausten kovuutta, syöttötarkkuuksia, vaihtojen pituuksia, kiekonhallinta-aikoja ja aloitusvoittoja. Mitä tilastoja pelaajat seuraavat itse? Pelaajista asiaa puivat Roby Järventie ja Kasper Simontaival.

Wisehockey on tamperelaisen Bitwise Oy:n kehittämä automaattinen ja reaaliaikainen urheiluanalytiikka-alusta, joka hyödyntää suomalaisen Quuppa Oy:n tarkkaa sisäpaikannusteknologiaa.

Kaikki Liiga-ottelut pelataan älykiekolla. Dataa keräävä siru on keskellä kiekkoa ja kestää kovimmatkin laukaukset. Reaaliaikaista dataa kertyy myös pelaajien pelipaitoihin tai hartiasuojiin kiinnitetyistä siruista eli tägeistä, joista pelaajien liikkeet hahmotetaan paikkatiedon avulla.

Tuoreimmat

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Video: FC Barcelonan tiki-taka jalkapallo oli parhaimmillaan taidetta

FC Barcelona oli usean vuoden ajan maailman paras joukkue. Barcan pelaamista oli yksinkertaisesti maagista katsella, kun Lionel Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas ja keskikentän moottorina operoinut Xavi pitivät vastustajia pilkkanaan.

Lue myös nämä

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.