Risto Dufva jatkaa Vaasan Sportin päävalmentajana: ”Mikään mikä on helposti saavutettavissa ei ole tavoittelemisen arvoista”

SM-liiga | Risto Dufva jatkaa Vaasan Sportin päävalmentajana:
Kuva: Vaasan Sport / www.vaasansport.fi
Vaasan Sport ja päävalmentaja Risto Dufva ovat solmineet kautta 2021-22 koskevan jatkosopimuksen.

Kesken viime kauden Sportin päävalmentajaksi tullut Risto Dufva ottaa jatkopestin mielellään vastaan.

– Tämä on itselle myös henkilökohtaisella tasolla haaste. Olemme Vaasassa uuden edessä, uudistetun areenan myötä olosuhteet ovat huippuluokkaa niin yleisön, yhteistyökumppanien kuin pelaajien näkökulmasta. Haluamme etsiä ja löytää uusia lähestymiskulmia urheilupuolella ja kehittää omaa toimintaamme. Yhdessä tekemällä ja eteenpäin menemällä pystymme nostamaan vaasalaisen urheilukulttuurin huippu-urheilukulttuuriksi. Se ei ole helppoa ja fakta on se, että meidän pitää pystyä tulevaisuudessa satsaamaan enemmän rahaa joukkueen rakentamiseen. UKK:n sanoin: ”Mikään mikä on helposti saavutettavissa ei ole tavoittelemisen arvoista”, Dufva toteaa Sportin tiedotteessa.

RD on lähes kaiken urallaan kokenut ja nähnyt valmentaja, mutta kulunut vuosi on ollut kaikin puolin erikoisin.

– Ei ole tällaista retkeä aikaisemmin ollut. Kesä oli koronan ja halliremontin myötä haastava eikä syksy tuonut helpotusta asiaan. Kausi aloitettiin pitkällä ja raskaalla vieraskiertueella, jonka jälkeen pääsimme vihdoin uudelle kotiareenalle. Halu ja tahto voittaa vei pelaamisen puristamisen puolelle ja tulokset eivät olleet toivotunlaiset. Kiekkoon kuuluu tasaiseen tahtiin tulevat koti- ja vieraspelit, jolloin tekemiseen löytyy oikeanlainen rytmi. Meidän ohjelma on ollut ja tulee olemaan haastava ainakin vuoden loppuun asti.

Tuloksenteko on tökkinyt viime peleissä ja Sport reagoi hankkimalla kaksi vahvistusta hyökkäykseen alkuviikosta.

– Michael Keränen ja Mika Partanen ovat tervetullut lisä kokoonpanoomme. Olemme menneet aika tiiviillä nipulla syksyn ja hirveästi mahdollisuuksia kokoonpanomuutoksiin ei ole ollut. Nyt saamme todellista kilpailua kaikille pelipaikoille ja sitä kautta toivottavasti myös heräteltyä alkukaudesta alisuorittaneita, sanoo Dufva.

Vaikka nyt tiedotetaankin ensi kauden jatkosopimuksesta, ovat katseet tiukasti kuluvassa kaudessa.

– Hoidetaan tämä kausi pois, otetaan playoff-paikka ja mennään mahdollisimman pitkälle. Sen jälkeen aloitetaan rakentamaan jatko-osaa tälle tarinalle.

Teemana pysyvyys

Myös Vaasan Sportin toimistolla ollaan samoilla linjoilla RD:n kanssa.

– Tällä ratkaisulla haetaan pysyvyyttä toimintaamme. Sportin hallitus ja johto näkee, että Riston vahva kokemus JYPin nousussa Suomen kärkijoukkueiden joukkoon, ajasta Lukossa ja maajoukkueessa on meille iso voimavara tulevaisuutta rakentaessa. RD on kokenut valmentaja, joka pystyy luomaan menestyvän joukkueen ja halusimme hänen jatkavan työtään Sportin parissa myös ensi kaudella, sanoo Vaasan Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén.

Lähde: Vaasan Sportin tiedote

Tuoreimmat

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Video: FC Barcelonan tiki-taka jalkapallo oli parhaimmillaan taidetta

FC Barcelona oli usean vuoden ajan maailman paras joukkue. Barcan pelaamista oli yksinkertaisesti maagista katsella, kun Lionel Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas ja keskikentän moottorina operoinut Xavi pitivät vastustajia pilkkanaan.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.