Roman Eremenko teki päätöksen maajoukkueuran jatkumisesta

Jalkapallo | Roman Eremenko teki päätöksen maajoukkueuran jatkumisesta - Spartak Moskovaa edustava keskikenttäpelaaja Roman Eremenko ei palaa Suomen A-maajoukkueen paitaan ainakaan syksyn aikana.

Spartak Moskovaa edustava keskikenttäpelaaja Roman Eremenko ei palaa Suomen A-maajoukkueen paitaan ainakaan syksyn aikana.

Urallaan 73 A-maaottelua pelannut Eremenko haluaa juuri nyt keskittyä seurajoukkuepeleihin Spartakissa.

– Otan tässä vaiheessa aikalisän. Haluan keskittyä syyskauden siihen, että palaan taas huippukuntoon, saan pelituntumaa ja vakiinnutan asemani uudessa seurassa. Keskittyminen on nyt vain ja ainoastaan siinä, Eremenko sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

– Ovea maajoukkuetehtävien suhteen en sulje. Olen sopinut Markku Kanervan kanssa, että palaamme asiaan ennen EM-karsintojen alkua ja katsotaan sitten, mikä on tilanne.

Eremenko on seurannut tyytyväisenä Huuhkajien otteita kuluvassa Nations Leaguessa. Joukkueen avainpelaajiin vuosia kuulunut 31-vuotias on nauttinut näkemästään.

– Jätkät ovat pelanneet hienosti. Kaikki ovat sitoutuneet tekemään töitä ja hoitamaan oman roolinsa. Joukkue on todella hyvin organisoitu. On ollut ilo nähdä, että tulosta tulee.

– Uskon ehdottomasti, että Suomi hoitaa viimeisen askeleen Kreikassa tai Unkarissa ja voittaa lohkonsa. Toivotan tsemppiä koko jengille niihin peleihin.

Roman Eremenko ja Markku Kanerva ovat keskustelleet säännöllisesti syksyn aikana. Eremenkon päätös aikalisästä on ollut Kanervan tiedossa jo pitkään.

– Sovimme jo ensimmäisessä keskustelussamme elokuun lopussa, että Roma keskittyy seurajoukkueeseen syksyn. Kunnioitan sitä päätöstä, sillä kahden vuoden pelitauon jälkeen ei ole ihan helppo palata huipputasolle, Markku Kanerva sanoo.

– Mutta pikkuhiljaa Roma on omalle tasolleen pääsemässä. Pelituntuma tulee pelaamalla ja Spartakissa hänen roolinsa näyttää kasvavan koko ajan.

Kevään keskusteluja Markku Kanerva ei lähde tässä vaiheessa arvailemaan.

– Olen koko ajan sanonut, että Roma on tervetullut takaisin Huuhkajiin, kun hänen pelikuntonsa siihen edellyttää ja sitten, kun hän itse on siihen valmis. Tämä ei ole muuttunut mitenkään.

– Nyt ajatukset ovat kuitenkin jo Kreikan ja Unkarin kohtaamisissa – Roman Eremenkon pelaamiseen palataan sitten ensi vuoden puolella. Kuten sanottua, Roman aikalisä ei tullut minulle yllätyksenä, joten olen pystynyt tekemään suunnitelmat alusta alkaen tietoisena, ettei Roma ole mukana Nations Leaguen lohkovaiheen otteluissa.

Suomi kohtaa Nations Leaguen lohkovaiheen viimeisissä otteluissa Kreikan Ateenassa 15. marraskuuta ja Unkarin Budapestissa 18. marraskuuta.

Lähde: Palloliiton tiedote

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.