Rovaniemen Palloseura yhteistyöhön afrikkalaisen seuran kanssa

Rovaniemen Palloseura ja ghanalainen Dreams Football Club ovat sopineet kolmivuotisesta yhteistyöstä. Seurojen edustajat allekirjoittivat yhteistyösopimuksen maanantaina. Sopimus mahdollistaa pelaajavaihdon suoraan seurojen välillä.

Jalkapallo | Rovaniemen Palloseura yhteistyöhön afrikkalaisen seuran kanssa - Rovaniemen Palloseura ja ghanalainen Dreams Football Club ovat sopineet kolmivuotisesta yhteistyöstä. Seurojen edustajat allekirjoittivat yhteistyösopimuksen maanantaina. Sopimus mahdollistaa pelaajavaihdon suoraan seurojen välillä.

Linkki seurojen väliltä löytyy hyvinkin läheltä. Tällä hetkellä Ghanan pääsarjassa neljäntenä olevaa Dreams FC:tä valmentaa kemiläislähtöinen Juha Pasoja. Vielä viime kaudella Pasoja luotsasi Veikkausliigassa Jyväskylän JJK:ta.

Aiemmin keväällä RoPS:n valmennusjohto oli kysellyt Juha Pasojalta sikäläisistä pelaajista. Kesäkuun lopulla, juuri ennen FC Honka -ottelua, järjestyi Helsingissä tapaaminen Dreams FC:n Lontoossa asuvan omistajan kanssa.

Lopulta syyskuun maaottelutauon aikana Rovaniemen Palloseuran puheenjohtaja Risto Niva, sekä miesten edustuksen päävalmentaja Toni Koskela, lensivät Ghanan pääkaupunkiin Accraan tutustumaan Dreams FC:n organisaatioon sekä urheilutoimintaan.

Dreams FC on kohtalaisen nuori, vasta yhdeksän vuotta sitten perustettu seura. Seura on kuitenkin organisaationa hyvin hoidettu, ja sen kautta on jo edennyt useita pelaajia Keski-Euroopan sarjoihin.

Myös Ghanan maajoukkue on yksi Afrikan menestyneimmistä. He ovat selviytyneet tällä vuosituhannella kolmesti Jalkapallon MM-kisojen lopputurnaukseen.

RoPS:n ja Dreams FC:n välinen sopimus mahdollistaa vuosittain yhdestä kolmeen lupaavan ghanalaisen siirtymisen Rovaniemen Palloseuraan.

– Sopimus on meille uusi mahdollisuus. Tulemme jatkossakin panostamaan entiseen tapaan omaan juniorityöhön sekä kotimaisiin lupauksiin, RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva korostaa.

– Joukkuetta rakennettaessa etsimme aina ensin kotimaisia pelaajia, mutta on vain fakta, että jokaiselle pelipaikalle ei kotimaasta joka kerta löydy sopivaa vaihtoehtoa. Vuosittain meillä on myös ulkomaalaisvahvistuksia, kuten on kaikilla muillakin. Tämän yhteistyökuvion myötä sokkohankintojen määrä vähenee.

RoPS:n edustajat seurasivat Dreams FC:n edustusjoukkuetta sekä heidän U19-joukkuetta kolmen päivän ajan. Nähty vastasi odotuksia. Nuoret pelaajat ovat fyysisesti loistavia yksilöitä, mutta pelin taktisessa puolessa on vielä kehitettävää.

Se on myös syy, miksi Dreams FC hakee yhteistyötä Veikkausliigaseuran kanssa. Useat heidän pelaajistaan ovat vielä raakileita siirtyessään suoraan Keski-Euroopan suuriin sarjoihin. Veikkausliiga olisi monelle sopiva väliporras.

– Sikäläinen pelaajatyyppi on todella atleettinen, kohtalaisen kookas ja taitava pallon kanssa. Taktinen osaaminen ja toimiminen joukkueena ovat ne kehityskohteet, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kuvailee.

– Emme odotakaan, että saisimme suoraan valmiita pelaajia, vaan mielenkiintoisilla ominaisuuksilla varustettuja, potentiaalisia sekä motivoituneita pelaajia, joita pyrimme auttamaan eteenpäin ensin kohti Veikkausliigan kärkeä ja siitä toivottavasti isompiin sarjoihin. Aivan samalla tavalla kuin toimimme suomalaistenkin pelaajien kanssa.

Seurojen välinen yhteistyö on vasta alkumetreillä, mutta lähtökohtaisesti RoPS hakee jo Ghanan nuorisomaajoukkueissa kyntensä näyttäneitä lahjakkuuksia sopimuksilla, joissa seuralla olisi pidempi optio.

– Ensisijaisesti pelaajien on oltava meille tietyllä aikavälillä vahvistuksia, mutta kuten kotimaisten nuorten pelaajien kohdalla, myös tässä meidän jatkointressi on, että saisimme myytyä heitä eteenpäin. Jatkosiirroista Dreams FC tietenkin kuittaa omat prosenttinsa, joten hyöty olisi molemminpuolinen, puheenjohtaja Niva kertoo.

Rovaniemen Palloseura toivottaa Dreams Football Clubin tervetulleeksi pohjoiseen jalkapalloperheeseen. Jatkossa seurojen välinen sopimus tulee mahdollistamaan yhteistyön myös organisaatioiden välillä.

Lähde: RoPS:n verkkosivut

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.