Ruotsalainen kiekkolegenda lopettaa uransa

Jääkiekko | Ruotsalainen kiekkolegenda lopettaa uransa - NHL:n Detroit Red Wingsiä jo vuodesta 2002 saakka edustanut Henrik Zetterberg on ilmoittanut, että hän lopettaa aktiiviuransa. 37-vuotiaan ruotsalaisen kiusana on ollut pitkään oireillut selkä. Zetterbergin mietteitä lopettamisesta voit katsoa tästä.

NHL:n Detroit Red Wingsiä jo vuodesta 2002 saakka edustanut Henrik Zetterberg on ilmoittanut, että hän lopettaa aktiiviuransa. 37-vuotiaan ruotsalaisen kiusana on ollut pitkään oireillut selkä. Zetterbergin mietteitä lopettamisesta voit katsoa tästä.

Zetterberg pelasi viime kaudella kaikki 82 runkosarjaottelua tammikuussa alkaneista selkäkivuista huolimatta. Upean NHL-uran Detroitin paidassa pelannut Zetterberg oli Red Wingsin seitsemännen kierroksen varaus (numero 210) vuoden 1999 NHL-draftissa.

Ennen uraansa taalajäillä mies tahkosi viiden kauden ajan Timrå IK:n nutussa. Tre Kronorin riveissä Zetterberg oli mukana voittamassa olympiakultaa Torinossa vuonna 2006. Samana keväänä sentteri auttoi Ruotsin myös MM-kultaan Latvian kisoissa.

Uran suurin saavutus on silti kevään 2008 Stanley Cup, jonka lisäksi Zetterberg valittiin myös pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Ruotsalaisella on peräti 12-vuotisesta sopimuksestaan vielä jäljellä kolme vuotta, joten hänet asetetaan loukkaantuneiden pelaajien listalla. Detroit joutuu maksamaan kapteenilleen 6 miljoonaa dollaria vuodessa.

Tästä voit katsoa ruotsalaissentterin parhaita paloja uran varrelta. Mikäli video ei toimi, niin voit katsoa sen YouTubesta.

Tuoreimmat

Näin käy Veikkausliigassa – FC Inter, KuPS ja SJK haastavat HJK:n – sarjanousijoilla edessä vaikea kausi

Veikkausliigan kausi 2021 polkaistaan käyntiin lauantaina 24. huhtikuuta. Lue ennakko alkavasta kaudesta.

Our Dream – Story of the EURO2020 qualifiers – Tribuuttivideo Huuhkajille

Jalkapallon EM-kisat käynnistyvät 11. kesäkuuta. Katso Urheilu247:n tekemä tribuuttivideo Huuhkajille!

Video: Upeimmat hetket El Clásicossa

Real Madridin ja Barcelonan välinen El Clásico on tarjonnut vuosien varrella unohtumattomia hetkiä.

Katso minidokumentti yhdestä maailman suurimmasta ottelusta – El Clásico

El Clasico kerää TV-vastaanottimien ääreen satoja miljoonia katsojia.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.