Ruotsalainen kiekkolegenda lopettaa uransa

Jääkiekko | Ruotsalainen kiekkolegenda lopettaa uransa - NHL:n Detroit Red Wingsiä jo vuodesta 2002 saakka edustanut Henrik Zetterberg on ilmoittanut, että hän lopettaa aktiiviuransa. 37-vuotiaan ruotsalaisen kiusana on ollut pitkään oireillut selkä. Zetterbergin mietteitä lopettamisesta voit katsoa tästä.

NHL:n Detroit Red Wingsiä jo vuodesta 2002 saakka edustanut Henrik Zetterberg on ilmoittanut, että hän lopettaa aktiiviuransa. 37-vuotiaan ruotsalaisen kiusana on ollut pitkään oireillut selkä. Zetterbergin mietteitä lopettamisesta voit katsoa tästä.

Zetterberg pelasi viime kaudella kaikki 82 runkosarjaottelua tammikuussa alkaneista selkäkivuista huolimatta. Upean NHL-uran Detroitin paidassa pelannut Zetterberg oli Red Wingsin seitsemännen kierroksen varaus (numero 210) vuoden 1999 NHL-draftissa.

Ennen uraansa taalajäillä mies tahkosi viiden kauden ajan Timrå IK:n nutussa. Tre Kronorin riveissä Zetterberg oli mukana voittamassa olympiakultaa Torinossa vuonna 2006. Samana keväänä sentteri auttoi Ruotsin myös MM-kultaan Latvian kisoissa.

Uran suurin saavutus on silti kevään 2008 Stanley Cup, jonka lisäksi Zetterberg valittiin myös pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Ruotsalaisella on peräti 12-vuotisesta sopimuksestaan vielä jäljellä kolme vuotta, joten hänet asetetaan loukkaantuneiden pelaajien listalla. Detroit joutuu maksamaan kapteenilleen 6 miljoonaa dollaria vuodessa.

Tästä voit katsoa ruotsalaissentterin parhaita paloja uran varrelta. Mikäli video ei toimi, niin voit katsoa sen YouTubesta.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.