Ruotsi on maailmanmestari – Sveitsi kaatui trillerimäisessä MM-finaalissa!

Jääkiekko | Ruotsi on maailmanmestari - Sveitsi kaatui trillerimäisessä MM-finaalissa! - Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkue voitti toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa, kun se kaatoi sunnuntaina pelatussa erittäin viihdyttävässä Tanskan MM-turnauksen finaaliottelussa Sveitsin voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2. Ratkaisevan maalin teki Filip Forsberg. Kööpenhaminassa pelattua finaalia oli seuraamassa loppuunmyyty halli eli 12 490 katsojaa.

Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkue voitti toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa, kun se kaatoi sunnuntaina pelatussa erittäin viihdyttävässä Tanskan MM-turnauksen finaaliottelussa Sveitsin voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2. Ratkaisevan maalin teki Filip Forsberg. Kööpenhaminassa pelattua finaalia oli seuraamassa loppuunmyyty halli eli 12 490 katsojaa.

Ruotsi – Sveitsi 3-2 vl (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
16.38 0-1 Niederreiter (Josi, Fiala)
17.54 1-1 Nyqvist (Ekholm)
23.13 1-2 Meier (Corvi, Josi) yv
34.53 2-2 Zibanejad (Ekman Larsson) yv
80:00 3-2 Forsberg vl

Altavastaajana otteluun lähtenyt Sveitsi siirtyi ottelussa kahdesti johtoon, mutta Ruotsi tuli molemmilla kerroilla tasoihin. Sveitsi oli varsinkin toisessa erässä suurissa vaikeuksissa, mutta kesti Tre Kronorin armottoman painostusjakson. Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 2-2.

Kolmannessa erässä Ruotsille tarjottiin voittomaalia kuin tarjottimella, kun Sveitsi sortui jäähyilyyn. Sveitsin alivoima pelasi kuitenkin taistellen ja selvisi ilman takaiskuja. Ruotsin Viktor Arvidssonilla oli viimeisellä minuutilla paikka ratkaista ottelu, mutta hän ei onnistunut ohittamaan Sveitsin maalivahti Leonardo Genonia, joka torjui ottelussa yhteensä 35 laukausta. Ruotsin maalivahti Anders Nilssonille merkittiin 25 torjuntaa.

Myöskään 20 minuutin jatkoaerässä ei nähty maalia, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan voittomaalikilpailussa. Ratkaisu oli lähellä jo jatkoerässä, kun Adam Larsson laukoi jatkoerän viimeisellä sekunnilla kiekon tolppaan.

Voittomaalikilpailu oli kolmen laukojan jälkeen tilanteessa 1-1. Sveitsin neljäs laukoja epäonnistui, kun taas Ruotsilla neljäntenä laukonut Filip Forsberg iski kiekon reppuun. Sveitsin viides laukoja Nino Niederreiter epäonnistui, joten Ruotsi voitti maan historian 11. maailmanmestaruuden.

Ruotsi ja Sveitsi kohtasivat myös vuoden 2013 MM-finaalissa. Tuolloin Ruotsi oli Sveitsiä parempi maalein 5-1. Viime vuoden MM-finaalissa Ruotsi selätti Kanadan.

Yhdysvalloille MM-pronssia

Tanskassa pelatun MM-turnauksen himmeimmät mitalit nappasi USA, joka kaatoi pronssiottelussa Kanadan lukemin 4-1.

USA:n maalit teki kahdesti ottelussa osunut Chris Kreider, Nick Bonino sekä Anders Lee. Kanadan ainoasta osumasta vastasi Marc-Edouard Vlasic.

Pronssimitali on USA:n MM-historian kahdeksas. Edelliset tulivat vuosina 2013 ja 2015.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.