Ruotsi voitti Meksikon, Saksa hävisi Etelä-Korealle – katso maalikoosteet

Jalkapallon MM-kisat 2018 F-lohko

Venäjällä pelattavissa jalkapallon MM-kisoissa nähtiin keskiviikkona jättiyllätys, kun hallitseva maailmanmestari Saksa hävisi Etelä-Korealle ja jäi F-lohkon viimeiseksi. Samaan aikaan Ruotsi voitti Jekaterinburgissa Meksikon 3–0 ja nousi lohkoykköseksi.

Kaksi ensimmäistä otteluaan voittanut Meksiko jäi lohkokakkoseksi, mutta eteni Ruotsin kanssa 16 parhaan joukkoon. Ruotsi ja Meksiko keräsivät kuusi pistettä, kun Saksa ja Etelä-Korea jäivät kolmeen.

Ludwig Augustinsson vei Ruotsin 1-0-johtoon 50. peliminuutilla ja Andreas Granqvistin rangaistuspotkuosuma tuplasi ruotsalaisten johdon. Ruotsin kolmas maali merkittiin Meksikon omaksi maaliksi.

Etelä-Korea teki 1-0 maalin lisäajalla, kun Kim Young-gwon suti pallon maaliin. Aluksi paitsioksi liputettu maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen. Vielä lisäajan lopussa Son Heung-min karkasi läpiajoon, kun Manuel Neuer seikkaili keskikentällä ja Heung-min sinetöi Saksan historiallisen jäämisen alkulohkovaiheeseen.

Hallitseva maailmanmestari on ollut viime vuosina suurissa vaikeuksissa seuraavissa MM-kisoissa. Hallitseva maailmanmestari on jäänyt 2000-luvulla kolme kertaa aikaisemmin alkulohkoon seuraavissa kisoissa ja tällä kertaa sen sai kokea Saksa. Ranska koki saman kohtalon 2002, Italia 2010 ja viimeksi Espanja 2014.

Saksa jäi edellisen kerran alkulohkoon MM-turnauksessa vuonna 1938. Tuolloin turnaus tosin pelattiin cup-muodossa, ja Saksa hävisi avauskierroksen uusintaottelussa Sveitsille.

Katso Meksiko-Ruotsi ottelun huippuhetket.

Katso Etelä-Korea-Saksa ottelun huippuhetket.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.