SaiPa solmi kuusi uutta pelaajasopimusta

Jääkiekko | SaiPa solmi kuusi uutta pelaajasopimusta - SaiPa on tehnyt sopimuksen neljän uuden pelaajan kanssa. Uusina kasvoina joukkueeseen liittyvät hyökkääjät Filip Krivosik, Ville Petman ja Jaakko Lantta sekä puolustaja Joel Olkkonen. Uusien sopimuspelaajien lisäksi Jimi Jalonen ja Micke Saari jatkavat SaiPassa.

SaiPa on tehnyt sopimuksen neljän uuden pelaajan kanssa. Uusina kasvoina joukkueeseen liittyvät hyökkääjät Filip KrivosikVille Petman ja Jaakko Lantta sekä puolustaja Joel Olkkonen. Uusien sopimuspelaajien lisäksi Jimi Jalonen ja Micke Saari jatkavat SaiPassa.

20-vuotias slovakialainen Filip Krivosik siirtyy SaiPaan HPK:sta, jossa hän on pelannut neljän kauden ajan. Päättynyt kausi oli kaksivuotisen sopimuksen SaiPan kanssa tehneen Krivosikin läpimurtokausi Liigassa. Hän kokosi 57 ottelussaan pisteet 11+12=23.

– Filip on mennyt kaikkina Suomen vuosinaan eteenpäin ja pystyi jo ajoittain ottaa isoa roolia Liigassa viime kaudella. Hän on vielä nuori pelaaja, mutta on jo nyt vahva fyysisesti, suojaa kiekkoa hyvin ja hänellä on erinomainen taitotaso. Filipillä on kaikki ominaisuudet olla ratkaisupelaaja jo ensi kaudella, SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kommentoi seuran tiedotteessa.

* * *

20-vuotias Ville Petman on SaiPan omia kasvatteja, joka on pelannut kahdella viimeisellä kaudella Liigaa Lukon paidassa. Kuluneella kaudella hän kirjasi 40 ottelussa pisteet 2+6=8. Petman pelasi myös alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueessa vuodenvaihteessa. Hän on alle 18-vuotiaiden maailmanmestari vuodelta 2018. Petmanin sopimus SaiPan kanssa on kaksivuotinen.

– Ville on ikäisekseen fyysisesti erinomaisessa kunnossa. Myös hienot esitykset kansainvälisissä peleissä ovat osoittaneet isoa potentiaalia. Hän tietää jo Liigan vaatimustason, ja saamme Villestä varmasti paljon apuja tulevina kausina, SaiPan UTJ Antti Tuomenoksa uskoo.

* * *

23-vuotias Jaakko Lantta on KooKoon kasvatti, joka siirtyy SaiPaan Imatran Ketterästä 1+1-vuotisella sopimuksella. Lantta on peliurallaan edustanut myös Pelicansin nuorissa, Peliitoissa ja SaPKossa. Päättyneellä kaudella Lantta voitti Mestiksen pistepörssissä saldolla 16+41=57. Hän oli kärkimies myös tehopörssissä lukemalla +33.

– Mestis-vuodet ovat osoittaneet, että Jaakolla on iso potentiaali mennä eteenpäin. On mielenkiintoista nähdä, minkälaisen roolin hän onnistuu ottamaan Liigasta. Rightin senttereitä ei ole liikaa tarjolla, mutta Lantta pystyy pelaamaan myös laidassa, Tuomenoksa taustoittaa.

* * *

27-vuotiaan Joel Olkkosen sopimus SaiPan kanssa on 1+1-vuotinen. Olkkonen pelasi menneen kauden Mestistä Ketterässä. Hän on Hyvinkään Jää-Ahmojen kasvatti ja on urallaan edustanut myös Jokipoikia ja LeKiä. Liigassa hän on esiintynyt urallaan seitsemässä ottelussa.

– Joel on vähän kypsemmällä iällä huomannut, mitä sitoutumista urheileminen vaatii ja siksi potentiaali jäänyt vähän ”piippuun”. Isokokoisella puolustajalla on hyvät perusominaisuudet, joilla voi hypätä seuraavalle tasolle ja pelata Liigaa korkealla tasolla ensi kaudella, Tuomenoksa kommentoi.

* * *

SaiPan sopimuspelaajat 2020-21
Tilanne 23.3.2020

Maalivahdit
Severi Auvinen (2021)
Juho Markkanen (2023)

Puolustajat
Mario Grman (2021)
Jimi Jalonen (2022)
Markus Kojo (2021)
Joel Olkkonen (2021)
Simo-Pekka Riikola (2021)
Veeti Vainio (2021)

Hyökkääjät
Tomi Iso-Mustajärvi (2021)
Elmeri Kaksonen (2021)
Filip Krivosik (2022)
Jaakko Lantta (2021+1)
Veikko Loimaranta (2022+1)
Matias Mäntykivi (2021)
Joni Nikko (2021)
Valtteri Ojantakanen (2022)
Ville Petman (2022)
Topi Piipponen (2021)
Micke Saari (2021+1)
Ville Vainikainen (2022)
Santeri Virtanen (2021)
Tomas Zaborsky (2021)

Tuoreimmat

Lue myös nämä