SaiPalle slovakialaismaalivahti – Pelicansille uusi päävalmentaja

Jääkiekko | SaiPalle slovakialaismaalivahti - Pelicansille uusi päävalmentaja - SaiPa on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen 22-vuotiaan slovakialaismaalivahti Matej Tomekin kanssa. Sopimuksen optiovuosi sisältää KHL-pykälän.

SaiPa on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen 22-vuotiaan slovakialaismaalivahti Matej Tomekin kanssa. Sopimuksen optiovuosi sisältää KHL-pykälän.

Tomek pelasi päättyneellä kaudella Slovakian pääsarjaa Dukla Trencinissä 32 ottelua tilastoin 2,34 / 92,7. Vuosina 2014-19 hän torjui Yhdysvalloissa – junioriliigoista NAHL:ssä ja USHL:ssä sekä yliopistosarja NCAA:ssa.

Philadelphia Flyers varasi Tomekin NHL:ään kolmannella kierroksella kesällä 2015.

– Varatuksi tuleminen ei tarkoita, että polkusi NHL:ään on yhtään helpompi. Kaikkien nuorten on tärkeää tiedostaa se. Kyllä NHL on edelleen tavoitteeni, mutta juuri nyt keskityn ainoastaan tulevaan kauteen valmistautumiseen ja siihen, että olen parhaimmillani SaiPassa, Tomek kertoo SaiPan tiedotteessa.

SaiPan maalivahtivalmentaja Janne Valtosen mukaan SaiPa on tutustunut Tomekiin tarkoin.

– Olemme nähneet paljon pelejä häneltä ja Matej on kyllä vakuuttanut niissä. Hän on todella urheilullinen, teknisesti hyvä, sijoittuu ja liikkuu hyvin, Valtonen kehuu.

Jääkiekko | SaiPalle slovakialaismaalivahti - Pelicansille uusi päävalmentaja - SaiPa on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen 22-vuotiaan slovakialaismaalivahti Matej Tomekin kanssa. Sopimuksen optiovuosi sisältää KHL-pykälän.
Kuva: Pelicans / www.pelicans.fi

Tommi Niemelä on Pelicansin uusi päävalmentaja

Pelicansin uusi päävalmentaja on Tommi Niemelä. Pelicansin ja Niemelän välinen valmentajasopimus kattaa seuraavat kaksi kautta ja sisältää lisäksi option kausista 2022-2024.

36-vuotias Niemelä palaa tuttuun organisaatioon, sillä mies valmensi valmennusuransa alussa kuuden kauden ajan Pelicansin eri juniorijoukkueita, joista viimeisimpänä Pelicansin A-nuoria kaudella 2014-2015. Lahesta tie vei Suomen eri ikäkausimaajoukkueiden peräsimeen, mistä kirkkaimpana kruununa miehen meriittilistalta löytyy vuoden 2018 maailmanmestaruus Pikkuleijonien eli alle 18-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana.

Maailmanmestaruuden jälkeen Niemelä siirtyi Sveitsiin, missä toimi Ville Peltosen apuvalmentajana HC Lausannessa kahden viime kauden ajan.

– Niemelästä saamme nykyaikaisen ja kunnianhimoisen valmentajan, joka on käynyt läpi Pelicansin valmentajapolun ja tuntee päijäthämäläisen kiekkoilun toimintaympäristön. Niemelä on meritoitunut nuorten pelaajien kehittäjänä ja kerryttänyt tietotaitoaan niin ulkomailla kuin nuorisomaajoukkueiden mukana. Olemme tyytyväisiä, että saimme hänet takaisin Lahteen, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

– Mahtavat fiilikset paluusta henkiseen kotiin, missä on tullut otettua valmentajana ensimmäiset askeleet. Pelicansilla on aina ollut erityinen paikka omassa lätkäsydämessä, Niemelä kertoo.

Katso tästä kaikkien Liiga-seurojen sopimustilanteet kaudelle 2020-2021

Tuoreimmat

Lue myös nämä