Sami Hyypiä mukaan FC Hakan valmennustiimiin

Veikkausliiga | Sami Hyypiä mukaan FC Hakan valmennustiimiin - Suomen jalkapallomaajoukkueen entinen puolustaja Sami Hyypiä liittyy mukaan Hakan valmennusryhmään.

Suomen jalkapallomaajoukkueen entinen puolustaja Sami Hyypiä liittyy mukaan Hakan valmennusryhmään. Haka tiedotti Hyypiän pestistä torstaina verkkosivuillaan.

Hyypiän pesti tulee olemaan loppukauden mittainen ja rooli määrittyy tarkemmin hänen päästessä aloittamaan yhteistyön Teemu Tainion ja muun valmennusryhmän kanssa. On kuitenkin selvää, että miehen pitkän pelaaja- ja valmentajauran kokemus tulee olemaan isoksi avuksi Hakan loppukautta ja tulevaisuuttakin silmälläpitäen.

Viime vuodet perhe-elämään keskittynyt Hyypiä on nauttinut ajastaan kotona, mutta näki tämän projektin sopivan tähän hetkeen mainiosti.

– Kyllä minua valmentaminen kiinnostaa. Tämä väliaika on ollut tosi kivaa aikaa, ja lapset on tämän ikäisiä vain kerran elämässä. Senkin takia on ollut kiva olla kotona. Odotan erittäin innolla, että pääsen työskentelemään pelaajien, Teemun ja muun valmennustiimin kanssa.

Aloite Hakan ja Hyypiän yhteistyöhön lähti valmentaja Teemu Tainion aloitteesta.

– Erittäin hienoa saada Sami mukaan meidän valmennustiimiin. Hänellä on luonnollisesti näkemystä puolustuspeliin, mutta yleisestikin hyvä pelikäsitys, joten koitetaan oppia. Varmasti pystyy auttamaan meitä ja myös minua, iloitsi Tainio sopimuksen varmistuttua.

Myös Hyypiä itse uskoo tuovansa Hakan peliin paljon muutakin, kuin vain puolustuksen organisointia.

– Uskon, että pystyn auttamaan kaikkia pelaajia yksilöinä, kuin myös joukkuepelaamisessakin.

Mies on nähnyt Hakalta tällä kaudella kolme ottelua ja on saanut niistä jonkinlaisen käsityksen Hakan pelitavasta, sekä otteista, mutta korostaa ettei niiden perusteella voi, eikä kannata tehdä liian pitkälle vietyjä johtopäätöksiä.

– Jonkinlainen käsitys on muodostunut, mitä porukka tarvitsee ja yritetään auttaa niillä osa-alueilla. Haluan kuitenkin paneutua enemmän ja jutella pelaajienkin kanssa.

Mitä tulee puolustuspelaamiseen, niin koko joukkueen puolustaminen tulee olemaan avainasemassa. Eikä se miehen mukaan tarkoita koko linjan vetämistä omalle kuudelletoista, vaan koko joukkueen yhteispeliä. Tärkeää on ymmärtää, että se mitä tapahtuu ylhäällä ja keskikentällä, vaikuttaa myös puolustuspäähän.

– Kyllähän se auttaisi, jos saisi pidettyä oman pään puhtaana, mutta ei se nollapeli ole mikään mittari. Jos jatkossa pystytään pelaamaan niin, että vastustaja saa vähemmän maalipaikkoja, kuin aiemmin, niin ollaan onnistuttu.

Teemu Tainion, sekä muun valmennuksen ja Sami Hyypiän yhteistyö alkaa tällä viikolla. Ensimmäisen kerran työn tuloksia voidaankin nähdä jo ensi keskiviikkona, kun Turun Palloseura ja Haka ottavat yhteen Veritas Stadionilla.

Lähde: Hakan tiedote

Tuoreimmat

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Video: FC Barcelonan tiki-taka jalkapallo oli parhaimmillaan taidetta

FC Barcelona oli usean vuoden ajan maailman paras joukkue. Barcan pelaamista oli yksinkertaisesti maagista katsella, kun Lionel Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas ja keskikentän moottorina operoinut Xavi pitivät vastustajia pilkkanaan.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.