Sami Rajaniemi jatkaa Jukurien maalilla: ”Noussut Liigan ykköstorjujien joukkoon”

Jukurit on solminut yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen maalivahti Sami Rajaniemen, 27, kanssa. Rajaniemi on pelannut Jukureissa koko mikkeliläisjoukkueen Liiga-taipaleen ajan eli kaudesta 2016–2017 asti.

Jukurien urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kutsuu Rajaniemeä joukkueen yhdeksi kulmakiveksi, joka elää urheilijan elämää esimerkillisesti niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.

– Hän on noussut omien henkilökohtaisten tavoitteidensa mukaisesti pitkäjänteisellä työllä Liigan ykköstorjujien joukkoon. Hyvän ja huonon päivän ero on pieni illasta toiseen, Holtari sanoo Jukurien verkkosivuilla.

Holtari näkee Jukurien sekä maalivahtivalmentaja Mika Tarvaisen ja Rajaniemen kulkeneen yhteneväistä polkua tiiviisti neljän Liiga-kauden aikana. Tinkimätön työ arjessa ja jatkuva halu kehittyä ovat alkaneet kantaa hedelmää.

– He ovat yhdessä löytäneet tavan kehittää pelaajaa vielä 25 ikävuoden jälkeenkin. Esimerkiksi terän käytössä ja liikkumisessa on pyritty parantamaan joka kausi tehokkuutta ja eleettömyyttä, Holtari kertoo.

Rajaniemi on pelannut tähän mennessä Liigassa yhteensä 251 ottelua, joista 18 Liigan pudotuspeleissä. Ylivieskan Jääkarhujen kasvatti on Jukurien lisäksi edustanut Liigassa JYPiä, Pelicansia ja Kärppiä. Hän on voittanut urallaan European Trophyn kaudella 2013–2014 JYPissä sekä Liiga-pronssia kaudella 2014–2015 JYPissä ja 2015–2016 Kärpissä.

Holtarin mukaan Rajaniemen pitkä, yhdeksän kauden kokemus miesten peleistä näkyy pelaajan kehityskaaressa.

– Maalivahtien pelissä on kyse paljon henkisestä kantista ja toipumiskyvystä, jotka ovat Rajaniemen kohdalla saaneet kypsyä ja kehittyä pitkän ajan kuluessa.

– Hän ei sovi kliseiseen kuvaan yksilöurheilijamaisesta maalivahdista, vaan hän on erittäin joukkueorientoitunut pelaaja, jolla on hyvin itsearviointikyky ja positiivinen tsemppi elämässä, Holtari kuvaa.

Rajaniemi itse sanoo Mikkelistä tulleen kodin ja Jukureista perhe neljän kauden aikana, joten jatkosopimukseen oli helppo laittaa nimi alle.

– Täällä on ollut erinomaiset olosuhteet kehittyä jääkiekkoilijana. Uskon, että kehitys jatkuu edelleen, sillä itselläni on kova motivaatio tehdä juuri täällä töitä.

Lähde: Jukurien tiedote

Tuoreimmat

BBC: Valioliiga palaa tauolta 17. kesäkuuta

BBC:n tietojen mukaan Englannin Valioliiga jatkuu 17. kesäkuuta.

Petra Nieminen valittiin Ruotsin liigan parhaaksi pelaajaksi

21-vuotias suomalaisjääkiekkoilija Petra Nieminen on valittu Ruotsin naisten jääkiekkoliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi kaudella 2019-2020. Valinnan tekivät muut liigapelaajat.

Puolan maajoukkuepuolustaja Marcin Kolusz Sportiin: ”Kortti, joka haluttiin ehdottomasti katsoa”

Puolan maajoukkueessa vuosia kapteenina toiminut puolustaja Marcin Kolusz on tehnyt Vaasan Sportin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen, joka sisältää kahden kuukauden try out-jakson.

Minna Sten jatkaa Peli-Karhuissa – tuleva kausi jo 15. pääsarjatasolla

Uransa aikana kaksi Suomen mestaruutta voittanut ja kahdesti vuoden puolustuspelaajaksi valittu Minna Sten, 32, on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Kotkan Peli-Karhujen kanssa.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.