Suomen U19-maajoukkue nimetty syyskuun Kreikka-otteluihin

Jalkapallo | Suomen U19-maajoukkue nimetty syyskuun Kreikka-otteluihin - U19-poikien maajoukkue viimeistelee virettään kohti lokakuussa alkavia EM-karsintoja kohtaamalla syyskuun alussa kaksoismaaottelussa kotimaan kamaralla Kreikan.

U19-poikien maajoukkue viimeistelee virettään kohti lokakuussa alkavia EM-karsintoja kohtaamalla syyskuun alussa kaksoismaaottelussa kotimaan kamaralla Kreikan.

Puhtaasta viimeistelystä ei kuitenkaan ole kysymys, sillä päävalmentaja Kai Nyyssösen maaotteluleirille nimeämä ryhmä ei ole käytännössä tätä ennen juuri yhdessä ollut.

– Aika paljon ryhmä on muuttunut kesäkuun lopun Baltic Cupista. Enoch Banza on nyt Suomen kansalaisuuden myötä uutena pelaajana mukana ja lisäksi on mielenkiintoista saada mukaan nyt myös vuotta vanhemman ikäluokan EM-lopputurnauksessa olleet pelaajat mukaan, Nyyssönen kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

– Myös 01-ikäluokasta on viisi pelaajaa mukana, joten mielenkiintoinen tapahtuma kaikkiaan tulossa. Totta kai tämä on kuitenkin ennen kaikkea karsintaan valmistavaa ja kuukautta myöhemmin meidän pitää olla valmiina.

Nyyssönen uskoo, että nimenomaan U19 EM.lopputurnauksessa mukana olleet pelaajat tuovat ison lisän joukkueeseen.

– Se turnaus toi heille varmasti intoa ja he haluavat – muiden lailla – pitkälle myös tämän ryhmän kanssa. Mitä olen poikien kanssa puhunut, niin mitään kisaväsymystä ei ole, vaan kaikki ovat lähdössä mukaan täynnä intoa.

Suomi kohtaa Kreikan Hämeenlinnassa ja Eerikkilässä. Nyyssönen uskoo, että myös ottelut tarjoavat hyvät lähtökohdat EM-karsintaa ajatellen.

– Kreikka on kohdattu useasti tässä vaiheessa syksyllä ja se on varmasti meille riittävän kova haaste ajatellen ennen kaikkea karsinnan avausottelua Tanskaa vastaan. Se on kuitenkin se ottelu, jossa tähtäin nyt ensisijaisesti on.

– Hieno juttu että pääsemme myös pelaamaan ottelut kahden päivän tauolla, mikä simuloi hyvin karsintoja sekä meidän että Kreikan kannata. Ja saamme siitä muutenkin yhden arvokkaan lisäpäivän valmistautumiseen, Nyyssönen kiittelee.

Ottelut
To 6.9. klo 18.00 Suomi – Kreikka Kaurialan urheilukenttä, Hämeenlinna
Su 9.9. klo 11.00 Suomi – Kreikka Eerikkilä Areena, Tammela

Pelaajat maaotteluleirille:
Terry Ablade Fulham FC
Mikael Almen Ilves
Enoch Banza HJK
Tobias Fagerström Hamburger SV
Otto Huuhtanen Newcastle United FC
Niklas Jokelainen Ilves
Teemu Jäntti FC Lahti
Tommi Jäntti HJK
Tariq Kazi Ilves
Kalle Katz HJK
Jyri Kiuru HJK
Johannes Kytilä HJK
Rasmus Leislahti HJK
Tuure Mäntynen 1. FC Kaiserslautern
Noah Nurmi Esbjerg fB
Jaakko Oksanen Brentford FC
Akseli Ollila EIF
Eetu Pellikka KuPS
Patrik Raitanen Liverpool FC
Anssi Suhonen Hamburger SV
Maximus Tainio Tottenham Hotspur FC
Maximo Tolonen SJK

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.