Susijengin luottopelaaja Jamar Wilsonin ura jatkuu Ranskassa

Koripallo | Susijengin luottopelaaja Jamar Wilsonin ura jatkuu Ranskassa - Suomen miesten koripallomaajoukkueen runkopelaajiin kuuluva 35-vuotias Jamar Wilson palaa yhden kauden tauon jälkeen Ranskan pääsarjaan. Wilsonin uusi seura on JL Bourg Basket.

Suomen miesten koripallomaajoukkueen runkopelaajiin kuuluva 35-vuotias Jamar Wilson palaa yhden kauden tauon jälkeen Ranskan pääsarjaan. Wilsonin uusi seura on JL Bourg Basket.

185-senttinen takamies pelasi viime kauden liettualaisessa Lietkabelisissä. Wilson teki joukkueelleen 11,8 pistettä, 3,1 syöttöä ja 2,9 levypalloa ottelua kohden.

Wilson kertoo pelanneensa tietyissä tapauksissa uransa parasta koripalloa, mutta liettualaisseurassa myllersi kentän ulkopuolella. Vaikeudet kulminoituivat kesken kauden urheilutoimenjohtajaksi tulleeseen Jonas Vainauskasiin, joka lähti voimakkaasti tuulettamaan seuraa. Valmentaja vaihtui kesken kauden ja myös pelaajistossa tapahtui muutoksia. Wilson oli yksi, joka joutui Vainauskasin tulilinjalle, kun hän sai jouluna tiedon, ettei ole enää seuran suunnitelmissa ja edessä olisi uuden seuran etsintä.

Pari päivää myöhemmin Vainauskas sai lähteä ja Wilson otettiin takaisin joukkueen. Sen jälkeen tilanne seuran ympärillä rauhoittui.

–  Kausi oli tietynlainen sirkus. Oli yllättävää, miten saimme pidettyä homman kasassa, kun miettii, mitä kaikkea kauden aikana tapahtui. Kun pääsimme takaisin jaloillemme, neljäs sija oli sellainen, että voimme kävellä pää pystyssä kauden jälkeen, Wilson sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Ranska on koripallomaana jo entuudestaan tuttu Wilsonille, sillä hän pelasi pelannut vuosina 2014–2015 Rouenissa ja 2017–2018 Nanterressa.

Wilsonin uusi työnantaja JL Bourg Basket jäi yhden voiton päähän Pro A:n pudotuspeleistä viime keväänä. Alkavaan kauteen JL Bourg on kuitenkin lähdössä suurin satsauksin – yksi niistä Wilsonin kiinnitys.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.