Tappara teki Liiga-historiaa

SM-liiga | Tappara teki Liiga-historiaa - Tappara on ensimmäisenä joukkueena suomalaisen pääsarjajääkiekon historiassa yltänyt 10 000 runkosarjamaalin rajaan. Seurahistorian maali numero 10 000 näki päivänvalon lauantaina 23.2.2019 Hakametsän jäähallissa Tapparan pelatessa SaiPaa vastaan. Merkkipaalumaalin laukoi Tomáš Záborský, ja sen maalin myötä tulostaululle vaihtui pelitilanteeksi Tapparan johto 3-0.

Tappara on ensimmäisenä joukkueena suomalaisen pääsarjajääkiekon historiassa yltänyt 10 000 runkosarjamaalin rajaan. Seurahistorian maali numero 10 000 näki päivänvalon lauantaina 23.2.2019 Hakametsän jäähallissa Tapparan pelatessa SaiPaa vastaan. Merkkipaalumaalin laukoi Tomáš Záborský, ja sen maalin myötä tulostaululle vaihtui pelitilanteeksi Tapparan johto 3-0.

Seuran maalintekohistoria alkoi TBK:n nimen alla tammikuun 24. päivä vuonna 1943, kun TBK oli ensimmäistä kertaa noussut mestaruussarjaan. Vastassa oli KIF, jonka verkkoon ensimmäinen osuma syntyi. Tuohon aikaan pöytäkirjoja ei vielä pidetty, joten ensimmäisen maalin tekijästä ei ole varmuutta. Kauden aikana TBK teki kuusi maalia, joista aikakirjoihin on jäänyt tekijätietoina Jarl Ohlsonin ja Vasif Ahsen-Bören kaksi osumaa mieheen.

TBK pelasi mestaruussarjaa vuoteen 1955 saakka ja teki yhteensä 505 maalia, minkä jälkeen seuraperinteen jatkajaksi tuli Tappara. Tappara-nimellä ensimmäisen mestaruussarjaosuman teki 3. tammikuuta 1956 Seppo Liitsola, kun Tappara kohtasi Karhu-Kissat.

Eniten runkosarjamaaleja Tapparalle historian aikana on tehnyt Timo Susi, yhteensä 293 kappaletta. Viiden kärjen täydentävät Janne Ojanen (283), Jukka Alkula (212), Erkki Lehtonen (206) ja Pertti Koivulahti (199).

Lähde: Tappara.fi

Tuoreimmat

HJK nollasi HIFK:n – katso huippuhetket sunnuntain otteluista

Veikkausliigassa pelattiin sunnuntaina neljä ottelua. HIFK joutui kauden toisessa Stadin derbyssä tunnustamaan HJK:n paremmakseen 3-0-numeroin.

Arsenalista ja Manchester Unitedista tutun Danny Welbeckin ura jatkuu Valioliigassa

Danny Welbeck allekirjoitti yksivuotisen sopimuksen Valioliigassa pelaavan Brightonin kanssa. Lue lisää ja katso Welbeckin TOP10-maalit.

Arizonan huippulupaus Barrett Hayton lainalle Ilvekseen

Viime kaudella Arizona Coyotesin NHL-joukkueeseen noussut Barrett Hayton on seuran ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2018 ja MM-kultaa voittaneen Kanadan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni.

Kimi Räikkösen kuolemattomat lausahdukset

Mitä Kimi oli tekemässä, kun Michael Schumacherille luovutettiin palkinto ennen tämän uran viimeistä kilpailua vuonna 2006?

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.