Tappara teki Liiga-historiaa

SM-liiga | Tappara teki Liiga-historiaa - Tappara on ensimmäisenä joukkueena suomalaisen pääsarjajääkiekon historiassa yltänyt 10 000 runkosarjamaalin rajaan. Seurahistorian maali numero 10 000 näki päivänvalon lauantaina 23.2.2019 Hakametsän jäähallissa Tapparan pelatessa SaiPaa vastaan. Merkkipaalumaalin laukoi Tomáš Záborský, ja sen maalin myötä tulostaululle vaihtui pelitilanteeksi Tapparan johto 3-0.

Tappara on ensimmäisenä joukkueena suomalaisen pääsarjajääkiekon historiassa yltänyt 10 000 runkosarjamaalin rajaan. Seurahistorian maali numero 10 000 näki päivänvalon lauantaina 23.2.2019 Hakametsän jäähallissa Tapparan pelatessa SaiPaa vastaan. Merkkipaalumaalin laukoi Tomáš Záborský, ja sen maalin myötä tulostaululle vaihtui pelitilanteeksi Tapparan johto 3-0.

Seuran maalintekohistoria alkoi TBK:n nimen alla tammikuun 24. päivä vuonna 1943, kun TBK oli ensimmäistä kertaa noussut mestaruussarjaan. Vastassa oli KIF, jonka verkkoon ensimmäinen osuma syntyi. Tuohon aikaan pöytäkirjoja ei vielä pidetty, joten ensimmäisen maalin tekijästä ei ole varmuutta. Kauden aikana TBK teki kuusi maalia, joista aikakirjoihin on jäänyt tekijätietoina Jarl Ohlsonin ja Vasif Ahsen-Bören kaksi osumaa mieheen.

TBK pelasi mestaruussarjaa vuoteen 1955 saakka ja teki yhteensä 505 maalia, minkä jälkeen seuraperinteen jatkajaksi tuli Tappara. Tappara-nimellä ensimmäisen mestaruussarjaosuman teki 3. tammikuuta 1956 Seppo Liitsola, kun Tappara kohtasi Karhu-Kissat.

Eniten runkosarjamaaleja Tapparalle historian aikana on tehnyt Timo Susi, yhteensä 293 kappaletta. Viiden kärjen täydentävät Janne Ojanen (283), Jukka Alkula (212), Erkki Lehtonen (206) ja Pertti Koivulahti (199).

Lähde: Tappara.fi

Tuoreimmat

Näin käy Veikkausliigassa – FC Inter, KuPS ja SJK haastavat HJK:n – sarjanousijoilla edessä vaikea kausi

Veikkausliigan kausi 2021 polkaistaan käyntiin lauantaina 24. huhtikuuta. Lue ennakko alkavasta kaudesta.

Our Dream – Story of the EURO2020 qualifiers – Tribuuttivideo Huuhkajille

Jalkapallon EM-kisat käynnistyvät 11. kesäkuuta. Katso Urheilu247:n tekemä tribuuttivideo Huuhkajille!

Video: Upeimmat hetket El Clásicossa

Real Madridin ja Barcelonan välinen El Clásico on tarjonnut vuosien varrella unohtumattomia hetkiä.

Katso minidokumentti yhdestä maailman suurimmasta ottelusta – El Clásico

El Clasico kerää TV-vastaanottimien ääreen satoja miljoonia katsojia.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.