Tappara teki Liiga-historiaa

SM-liiga | Tappara teki Liiga-historiaa - Tappara on ensimmäisenä joukkueena suomalaisen pääsarjajääkiekon historiassa yltänyt 10 000 runkosarjamaalin rajaan. Seurahistorian maali numero 10 000 näki päivänvalon lauantaina 23.2.2019 Hakametsän jäähallissa Tapparan pelatessa SaiPaa vastaan. Merkkipaalumaalin laukoi Tomáš Záborský, ja sen maalin myötä tulostaululle vaihtui pelitilanteeksi Tapparan johto 3-0.

Tappara on ensimmäisenä joukkueena suomalaisen pääsarjajääkiekon historiassa yltänyt 10 000 runkosarjamaalin rajaan. Seurahistorian maali numero 10 000 näki päivänvalon lauantaina 23.2.2019 Hakametsän jäähallissa Tapparan pelatessa SaiPaa vastaan. Merkkipaalumaalin laukoi Tomáš Záborský, ja sen maalin myötä tulostaululle vaihtui pelitilanteeksi Tapparan johto 3-0.

Seuran maalintekohistoria alkoi TBK:n nimen alla tammikuun 24. päivä vuonna 1943, kun TBK oli ensimmäistä kertaa noussut mestaruussarjaan. Vastassa oli KIF, jonka verkkoon ensimmäinen osuma syntyi. Tuohon aikaan pöytäkirjoja ei vielä pidetty, joten ensimmäisen maalin tekijästä ei ole varmuutta. Kauden aikana TBK teki kuusi maalia, joista aikakirjoihin on jäänyt tekijätietoina Jarl Ohlsonin ja Vasif Ahsen-Bören kaksi osumaa mieheen.

TBK pelasi mestaruussarjaa vuoteen 1955 saakka ja teki yhteensä 505 maalia, minkä jälkeen seuraperinteen jatkajaksi tuli Tappara. Tappara-nimellä ensimmäisen mestaruussarjaosuman teki 3. tammikuuta 1956 Seppo Liitsola, kun Tappara kohtasi Karhu-Kissat.

Eniten runkosarjamaaleja Tapparalle historian aikana on tehnyt Timo Susi, yhteensä 293 kappaletta. Viiden kärjen täydentävät Janne Ojanen (283), Jukka Alkula (212), Erkki Lehtonen (206) ja Pertti Koivulahti (199).

Lähde: Tappara.fi

Tuoreimmat

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Video: FC Barcelonan tiki-taka jalkapallo oli parhaimmillaan taidetta

FC Barcelona oli usean vuoden ajan maailman paras joukkue. Barcan pelaamista oli yksinkertaisesti maagista katsella, kun Lionel Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas ja keskikentän moottorina operoinut Xavi pitivät vastustajia pilkkanaan.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.