Taye Taiwo sopimukseen RoPS:n kanssa

Jalkapallo | Taye Taiwo sopimukseen RoPS:n kanssa - Yksi alkavan Veikkausliigakauden suurimmista siirtouutisista kuultiin tänään Napapiiriltä. Taye Taiwo, 32, edustaa ensi kaudella Rovaniemen Palloseuraa. Sopimus kattaa kuluvan kauden, tiedottaa RoPS:n verkkosivut.

Yksi alkavan Veikkausliigakauden suurimmista siirtouutisista kuultiin tänään Napapiiriltä. Taye Taiwo, 32, edustaa ensi kaudella Rovaniemen Palloseuraa. Sopimus kattaa kuluvan kauden, tiedottaa RoPS:n verkkosivut.

RoPS on Taiwolle järjestyksessä toinen seura, jota hän edustaa Veikkausliigassa. Taiwo tuli suomifutiksen seuraajille erittäin tutuksi kausilta 2015 ja 2016, jolloin hän pelasi Helsingin Jalkapalloklubin väreissä.

Ennen Suomeen siirtymistään Taiwolla oli allaan kuusi kautta Ranskan pääsarjassa Olympique de Marseillen organisaatiossa. Meriittilistalta löytyy myös sekä Italian että Turkin pääsarjaa ja yli 50 ottelua Nigerian maajoukkueessa.

Viime kaudelta Taiwo keräsi isoja minuutteja sekä Sveitsin että Ruotsin pääsarjasta.

– Taye on kentällä selkeä johtaja ja voittajatyyppi, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kuvaa uutta pelaajaansa. Taiwo tuli Koskelalle tutuksi jo heidän yhteisiltä HJK-vuosiltaan.

– Hän on erittäin fyysinen pelaaja ja ylipäätään hyvä jalkapalloilija. Tayella on vahva vasemman jalan laukaus, joten hän tulee olemaan erinomainen täsmäase myös meidän erikoistilanteisiin.

Kuluvan talven puolustaja on harjoitellut nykyisessä kotikaupungissaan Milanossa. Toni Koskelan yhteydenotto kesken harjoitusjakson oli miehelle iloinen yllätys.

– Toni muodosti jo HJK:ssa kanssa erinomaisen valmennuskaksikon Mika Lehkosuon parina. Kun Toni jokin aika sitten kysyi, olisinko kiinnostunut RoPS:sta, päätös oli minulle todella helppo, Taiwo kertoo.

– Minua motivoi työnteko. Tämä on myös todellinen unelma-ammatti olla jalkapalloilija. Koskaan ei voi tietää, mistä maasta itsensä seuraavana päivänä löytää, ja nyt saan tuoda osaamiseni Rovaniemen Palloseuraan.

Pelipaikaltaan hän on lähtökohtaisesti vasen laitapuolustaja, mutta hän pystyy huolehtimaan myös topparina tontin. RoPS:n puolustuksen linjaan Taiwo tuo mukanaan kaivattua kokemusta.

– Olen jo oppinut, että jokaista ottelua ei aina voi voittaa, mutta jokaisessa ottelussa voi antaa kaikkensa, Taiwo kuvaa omaa pelifilosofiaansa.

– Kentällä en pidä siitä, jos vastustaja pääsee pelaamaan. En halua antaa vastustajalle sitä iloa, että he pääsisivät kontrolloimaan, vaan minä haluan olla se, joka pelaa ja kontrolloi.

Pelaaja lentää tänään Suomeen ja suoraan Kajaaniin, jossa RoPS harjoittelee kolmen päivän ajan ennen lauantaista Cup-ottelua. Taiwon pelilupa pyritään samaan valmiiksi, mutta on mahdollista, ettei hän pelaa vielä lauantaina.

Tuoreimmat

Neljä mustaa hevosta toukokuun jääkiekon MM-kisoissa — mihin joukkueet voivat yltää?

Jääkiekkofanit odottavat kuumeisesti Latviassa toukokuun lopulla järjestettävien jääkiekon maailmanmestaruuskisojen alkamista. Kyseessä on järjestyksessään jo 85. kerta kun jääkiekkomaat asettuvat toisiaan vastaan kilpailemaan...

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.