Teemu Pukin seurajoukkue Norwich nousee Valioliigaan!

Jalkapallo | Teemu Pukin seurajoukkue Norwich nousee Valioliigaan! - Suomen maajoukkuehyökkääjä Teemu Pukin edustama Norwich City nousee ensi kaudeksi jalkapallon Englannin Valioliigaan.

Suomen maajoukkuehyökkääjä Teemu Pukin edustama Norwich City nousee ensi kaudeksi jalkapallon Englannin Valioliigaan.

Norwichin nousu Valioliigaan varmistui lauantai-iltana, kun ”The Canaries” kaatoi kotikentällään Carrow Roadilla keskikastissa painivan Blackburnin 2-1. Norwichin maalit teki avausjaksolla Marco Stiepermann ja Mario Vrancic.

Vuonna 1902 perustettu Norwich putosi Valioliigasta kauden 2015-2016 päätteeksi, joten vierailu sarjaporrasta alempana jäi kolmen kauden mittaiseksi.

Vaikka Pukki ei tällä kertaa osunut Blackburnin verkkoon, on Huuhkajien ykköstykin kausi Norwich-paidassa ollut suorastaan huikea. Uransa parhaassa vireessä oleva 29-vuotias Pukki johtaa Englannin Mestaruussarjan maalipörssiä 28 maalilla ja hänet valittiin aikaisemmin sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Norwich kohtaa sunnuntaina 5. toukokuuta pelattavalla päätöskierroksella Aston Villan vieraissa. Championshipin päätöskierroksen kaikki 12 ottelua pyörähtävät käyntiin kello 14.30.

Pukilla on edelleen sauma rikkoa Mestaruussarjan yhden kauden maaliennätys, joka on nykyisin Valioliigaseura Brightonia edustavan Glenn Murrayn nimissä. Murray teki Crystal Palacelle 30 maalia kaudella 2012–13.

Jääkö Pukki Norwichiin? 

Pukin ja Norwichin välistä sopimusta on jäljellä vielä kaksi seuraavaa kautta. Siitä huolimatta Pukin tulevaisuus on puhuttanut ja mediassa ollaankin pyöritelty otsikoita, joissa suomalaishyökkääjä ollaan viemässä Norwichia isompiin seuroihin.

Pukin pelaaja-agentti Teemu Turunen vihjaili aikaisemmin huhtikuussa Ilta-Sanomien haastattelussa, että kiinnostusta olisi ollut, sillä Pukin kausi on ollut onnistuneempi kuin kukaan osasi odottaa.

– Jos pelaa noin hyvin Englannin kaltaisessa suuressa jalkapallomaassa, niin kyllä se profiilia nostaa, Turunen sanoi.

– Olen sopinut Temen kanssa, että pelataan kausi loppuun ja istutaan sen jälkeen alas. Tehdään vähän tilinpäätöstä tästä kaudesta ja mietitään askelmerkkejä seuraavaan.

Muistatko tämän Pukin tekemän maalin Schalken verkkoon?

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.