Teemu Pulkkisen ura jatkuu KHL-seura Dinamo Minskissa

Jääkiekko | Teemu Pulkkisen ura jatkuu KHL-seura Dinamo Minskissa - 26-vuotias suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen on tehnyt yksivuotisen sopimuksen KHL-seura Dinamo Minskin kanssa. Minsk tiedottaa Pulkkisen sopimuksesta verkkosivuillaan.

26-vuotias suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen on tehnyt yksivuotisen sopimuksen KHL-seura Dinamo Minskin kanssa. Minsk tiedottaa Pulkkisen sopimuksesta verkkosivuillaan.

Etelä-Vantaan Urheilijoissa jääkiekkoilun aloittanut ja myöhemmin Jokereiden junioreihin siirtynyt Pulkkinen on oman ikäluokkansa (synt. 1992) lahjakkaimpia suomalaisjääkiekkoilijoita.

Pulkkinen on pelannut urallaan 83 NHL-ottelua Detroitin, Minnesotan ja Arizonan riveissä. Kovasta ja painavasta lyöntilaukauksestaan tunnettu Pulkkinen tavoitteli viime kaudelle pelipaikkaa NHL:n laajennusjoukkue Vegas Golden Knightsin riveistä. Pulkkinen pelasi kuitenkin koko kauden AHL:ssä Chicago Wolvesin joukkueessa, jossa hän teki 75 runkosarjaottelussa 29+36=65 tehopistettä.

Pulkkinen on tehnyt uransa aikana 241 AHL:n runkosarjaottelussa yhteensä 112+110=222 tehopistettä. Liigassa hän on pelannut 185 runkosarjaottelua Jokereissa tehoilla 49+79=128. Pulkkinen valittiin SM-liigan parhaaksi tulokkaaksi kaudella 2010-11, jolloin hän voitti Jokereissa pelatessaan tulokkaiden maali-, syöttö- ja pistepörssin tehoilla 18+36=54.

Pulkkinen on kaikkien aikojen paras suomalaismaalintekijä AHL:ssä 112 tehdyllä maalilla. Ainoastaan uransa jo lopettanut Marko Tuomainen on tehnyt suomalaispelaajista Pulkkista enemmän tehopisteitä AHL:n runkosarjassa.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.