Teemu Pulkkisesta kaikkien aikojen suomalainen maalintekijä AHL:ssä

Jääkiekko | Teemu Pulkkisesta kaikkien aikojen suomalainen maalintekijä AHL:ssä - AHL-seura Chicago Wolwesia edustava suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen teki kauden 13. AHL-osumansa torstain ja perjantain välisenä yönä Clevelandin verkkoon.

AHL-seura Chicago Wolwesia edustava suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen teki kauden 13. AHL-osumansa torstain ja perjantain välisenä yönä Clevelandin verkkoon.

Maali oli 26-vuotiaalle Pulkkiselle AHL-uran 96:s ja hän ohitti tuolla osumalla Marko Tuomaisen kaikkien aikojen suomalaisena AHL-maalintekijänä. Uransa jo lopettanut Tuomainen iski vuosina 1995-2002 yhteensä 95 maalia AHL:ssä. Hän on edelleen suomalaisten pisteykkönen AHL:ssä 95+129=224 tehopisteellään.

Pulkkinen on oman ikäluokkansa (synt. 1992) lahjakkaimpia suomalaisjääkiekkoilijoita. Pulkkinen on pelannut urallaan 83 NHL-ottelua Detroitin, Minnesotan ja Arizonan riveissä. Kovasta ja painavasta lyöntilaukauksestaan tunnettu Pulkkinen tavoitteli tälle kaudelle pelipaikkaa NHL:n laajennusjoukkue Vegas Golden Knightsin riveistä. Vegas passitti Pulkkisen kuitenkin siirtolistalle lokakuun alussa.

Pulkkinen valittiin SM-liigan parhaaksi tulokkaaksi kaudella 2010-11, jolloin hän voitti Jokereissa pelatessaan tulokkaiden maali-, syöttö- ja pistepörssin tehoilla 18+36=54.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.