Notice: Undefined offset: 0 in /data01/virt62607/domeenid/www.retap.fi/urheilu247/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/snippets/class-primaryimage.php on line 38

Notice: Undefined offset: 0 in /data01/virt62607/domeenid/www.retap.fi/urheilu247/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/snippets/class-primaryimage.php on line 39

Notice: Undefined offset: 1 in /data01/virt62607/domeenid/www.retap.fi/urheilu247/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/snippets/class-primaryimage.php on line 40

Notice: Undefined offset: 2 in /data01/virt62607/domeenid/www.retap.fi/urheilu247/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/snippets/class-primaryimage.php on line 41

TPS-legenda Mika Ääritalolle jatkosopimus: ”Esimerkillinen huippu-urheilija”

Jalkapallo | TPS-legenda Mika Ääritalolle jatkosopimus:
Tuleva kausi on Mika Ääritalolle jo 15:s seuran väreissä. Kuva: TPS / www.fc.tps.fi

Veikkausliigaan noussut TPS ja hyökkääjä Mika Ääritalo ovat solmineet kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen. 34-vuotias Ääritalo aloittaa näin jo viidennentoista kautensa TPS:n edustusjoukkueessa.

Seuralegendoihin kuuluva Ääritalo debytoi TPS-paidassa Jalkapallon Ykkösessä jo vuonna 2002. Hän siirtyi sen jälkeen kahdeksi kaudeksi Aston Villan akatemiaan Englantiin.

Ääritalo palasi Suomeen ja TPS:n Veikkausliigajoukkueeseen kaudeksi 2005. Hän viimeisteli elämänsä ensimmäisen liigamaalin Turun derbyssä FC Interin verkkoon toukokuussa 2006. Muut liigapelaajat äänestivät hänet Vuoden tulokkaaksi kauden 2006 päätteeksi.

Ääritalo edusti TPS:ää Veikkausliigassa yhtämittaisesti kaudesta 2005 aina kesään 2014 asti. Hän siirtyi kesken liigakauden 2014 saksalaisen Holstein Kielin riveihin.

Mika Ääritalo on voittanut TPS:n paidassa Suomen Cupin kaudella 2010 sekä neljä SM-pronssia kausina 2007, -09, -10 ja -12.

Kauden 2015 hän pelasi FC Lahdessa siirtyen sieltä seuraavaksi kaudeksi KuPS:n Veikkausliigajoukkueeseen. TPS:n riveihin Ääritalo palasi kaudeksi 2017 ja hän oli nostamassa silloin raitapaitoja takaisin liigatasolle. Ääritalo oli kaudella 2018 TPS:n paras maalintekijä Veikkausliigassa kahdeksalla maalillaan, mutta kausi päättyi putoamiseen.

Ääritalo pelasi kaudella 2019 TPS:ssä taas Ykköstä ja oli jälleen nostamassa seuraansa takaisin pääsarjaan. Hän viimeisteli TPS:n nousun ratkaisseen voittomaalin liigakarsintojen toisessa osaottelussa KPV:tä vastaan.

– Hän on esimerkillinen huippu-urheilija, jota kohtaan arvostus vaan nousee vuosi vuodelta. Hän on tehnyt urallaan tärkeitä maaleja ja oli jotenkin oikein, että juuri hän viimeisteli voittomaalin liigakarsintojen toisessa osaottelussa. Ärtsi on tänä päivänä erittäin monipuolinen hyökkäyspään pelaaja, joka näkee kokemuksensa avulla koko kentän, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen painottaa.

Mika Ääritalo on pelannut urallaan yhteensä 285 Veikkausliigaottelua ja viimeistellyt niissä 61 maalia. Hän on pelannut urallaan myös kuusi A-maaottelua sekä 39 nuorten ja poikien maaottelua.

Lähde: TPS:n tiedote

Tuoreimmat

Näin käy Veikkausliigassa – FC Inter, KuPS ja SJK haastavat HJK:n – sarjanousijoilla edessä vaikea kausi

Veikkausliigan kausi 2021 polkaistaan käyntiin lauantaina 24. huhtikuuta. Lue ennakko alkavasta kaudesta.

Our Dream – Story of the EURO2020 qualifiers – Tribuuttivideo Huuhkajille

Jalkapallon EM-kisat käynnistyvät 11. kesäkuuta. Katso Urheilu247:n tekemä tribuuttivideo Huuhkajille!

Video: Upeimmat hetket El Clásicossa

Real Madridin ja Barcelonan välinen El Clásico on tarjonnut vuosien varrella unohtumattomia hetkiä.

Katso minidokumentti yhdestä maailman suurimmasta ottelusta – El Clásico

El Clasico kerää TV-vastaanottimien ääreen satoja miljoonia katsojia.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.