Tre Kronorin päävalmentaja vaihtuu – tilalle entinen NHL-hyökkääjä

Jääkiekko | Tre Kronorin päävalmentaja vaihtuu - tilalle entinen NHL-hyökkääjä - Johan Garpenlöv nousee Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi kuluvan kauden jälkeen
Rikard Grönborg on johdattanut Ruotsin kahteen peräkkäiseen maailmanmestaruuteen.

Johan Garpenlöv nousee Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi kuluvan kauden jälkeen

Ruotsin jääkiekkomaajoukkuetta keväästä 2016 lähtien menestyksekkäästi luotsannut Rikard Grönborg jättää tehtävänsä Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana alkavan kauden jälkeen.

Tre Kronor on juhlinut Grönborgin alaisuudessa kahdesti MM-kultaa vuosina 2017 ja 2018. Ennen miesten maajoukkuetta Grönborg valmensi nuorten maajoukkuetta, jonka kanssa hän voitti maailmanmestaruuden vuonna 2012.

Aftonbladetin mukaan Ruotsin jääkiekkoliitto oli tarjonnut Grönborgille jatkosopimusta, mutta hän kieltäytyi kunniasta. Ruotsalaislehden mukaan yksi isoimmista syistä oli se, että Grönborg muuttaa takaisin Pohjois-Amerikkaan.

Grönborgin seuraaja on jo selvillä. Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajaksi nousee omalla pelaajaurallaan yli 600 NHL-ottelua pelannut Johan Garpenlöv. 50-vuotias Garpenlöv on toiminut aiemmin Ruotsin maajoukkueen GM:nä sekä kaksi viimeisintä vuotta Grönborgin apuvalmentajana.

Garpenlöv edusti NHL-uransa aikana Detroit Red Wingsiä, San Jose Sharksia, Florida Panthersia ja Atlanta Thrashersia.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.