U247 ennakko: Valioliiga alkaa – Nostaako Man City taas pokaalia?

Viikonloppuna se taas alkaa. Valioliiga pyörähtää käyntiin ja mestaruustaistelu käydään jälleen samojen joukkueiden kesken. Nouseeko Manchester City taas mestariksi, vai onko Chelseasta, Tottenhamista, Arsenalista ja Manchester Unitedista haastamaan Pep Guardiolan joukkuetta?

Alkavalla Valioliiga-kaudella nähdään kolme uutta joukkuetta, kun Wolverhampton, Cardiff, sekä Fulham nousivat Championshipistä Valioliigaan

Suuria ja hintalapultaan massiivisia siirtoja nähtiin muutamia ennen kauden alkua. Brasilialainen Allison siirtyi vartioimaan AS Romasta Liverpoolin maalia. Hinta oli huikeat 75 miljoonaa. Valioliiga oli muuten kovin hiljainen siirtoikkunan aikana, mutta varmasti taas rikotaan ennätyksiä vuoden vaihteessa.

Riyad Mahrez siirtyi Leicesteristä Manchester Cityyn 68 miljoonalla eurolla. Se oli Valioliiga-tauon yksi merkkittävimmistä siirroista.

Liverpool vahvistui myös kenttäpelaajalla, sillä he saivat todellisen nousevan tähden riveihinsä, kun he ostivat Naby Keitan RB Leipzigistä 60 miljoonalla eurolla. Liverpool osti myös Fabinhon Monacosta 50 miljoonalla eurolla.

Arsenalin uusi valmentaja Unai Emery hommasi heti uutta verta joukkueeseensa, kun Gunners hankki Lucas Torreiran Sampdoriasta 30 miljoonalla.

Manchester United hankki brasilialaisen Fredin riveihinsä Shaktar Donetskista 59 miljoonalla.

Uusista nousijoista Fulham on polttanut rahaa jo lähes 80 miljoonaa euroa, joten he taistelevat tosissaan sarjapaikan säilyttämisestä.

Seuraavassa osiossa käydään joukkue joukkueelta läpi pikakatsauksella:

Arsenal

Tykkimiehet taistelee kärkisijoista uuden valmentajan kanssa. Suurin muutos tuli Arsenalin alakertaan, sillä seura hankki kaksi uutta puolustajaa. Juventuksesta Stephan Lichtensteinerin, sekä Sokratis Papastathopouloksen. Myös keskikentän pohja sai täydennystä Lucas Torreiran siirron kautta.

Sijoitus: Top5

Arsenal saa mestaruudesta kertoimeksi 20.00

Bournemouth

Joukkue luottaa erikoistilanneosaamisiin, mutta riittääkö se tällä kaudella edes keskikastiin? Siirtoikkunassa lähtijöitä oli huomattavasti enemmän kuin tulijoita.

Sijoitus: Säilyttää sarjapaikkansa

Mikäl Bournemouth sijoittuu paremmin kuin Wolverhampton, antaa Coolbet sille kertoimeksi 2.17

Brighton

Sama kaava jatkuu kuin viime kaudella. Tiivis puolustus paikkaa virheitä, mutta hyökkäyksen maalipaikat ovat vähissä. Yllätysvalmisjoukkue pystyy haastamaan useita joukkueita. Tulee pelaamaan paljon vähämaalisia otteluita.

Sijoitus: Sarjapaikan säilyttäminen näyttää huonolta. Putoamistaistelua koko kausi.

Brightonin putoamiselle saa kertoimeksi 3.80

Burnley

Tämäkin joukkue etenee puolustuksen kautta. Vastustajat joutuvat yrittämään laitojen kautta enemistä, sillä Burnley päästää vastustajan hyökkäyskolmannekselle verrattain helposti, mutta sitten nousee seinä vastaan. Eivät hankkineet uusia pelaajia täksi kaudeksi.

Sijoitus: Ei tipu, mutta ei uhkaa ylempää puoliskoakaan.

Burnleyn olessa Fulhamia paremmin sijoittunut kauden lopussa, antaa Coolbet sille kertoimeksi 1.82

Cardiff

Nousijajoukkue tuskin tulee esittämään tällä kaudella mitään erikoista, sillä joukkueen materiaali on köykäinen. Joukkue vahvistui vain Championshipin pelaajilla. Yhteensä 14 pelaajalla ei ole lainkaan Valioliiga-otteluita vyöllään ja vain viisi pelaajaa on tehnyt maaleja Valioliigassa.

Sijoitus: Kotikentällä on raavittava pisteitä. Tippuu takaisin Championshipiin.

Cardiffin tippuminen saa 1.70 kertoimen, joka on koko sarjan pienin kerroin.

Chelsea

Viime kaudella flopannut Chelsea vaihtoi valmentajaa ja nyt on pieni ryhtiliike tapahtumassa. Maurizio Sarri saa varmasti tähtipelaajistaan enemmän irti, kuin Antonio Conte viime kaudella. Joukkue on tähän mennessä hankkinut vain yhden merkittävän vahvistuksen, kun Sarri otti Jorginhon vahvistamaan keskikenttää.

Sijoitus: Top5

Mikäli Chelsea voittaisi mestaruuden, olisi kerroin sille 13.00.

Crystal Palace

On todennäköistä, että kotkien lento Valioliigassa loppuu tällä kaudella, sillä he ovat väistäneet giljotiiniä jo muutaman kauden. Roy Hodgson on siis todella haastavan paikan edessä. Vaikka joukkueessa on tuttuja pelaajia monelle liigaa seuraavalle, on heidän materiaali silti verrattain heikko. Wilfred Zahan suoritukset ovat joukkueelle elintärkeitä.

Sijoitus: Putoamisuhka edessä

Putoamiselle tarjotaan kertoimeksi 6.00

Everton

Ryhtiliikettä tekevä Everton hankki vahvistuksia vain vasemmalle laidalle, kun he hankkivat viime kaudella hyvin Watfordissa pelanneen Richarlisonin. Goodison Parkilla odotetaan, että Everton palaa takaisin englantilaisen jalkapalloilun eliittiin, mutta se ei ainakaan tällä kaudella tule tapahtumaan.

Sijoitus: Top10

Evertonin top10 sijoitus saa kertoimeksi 1.50.

Fulham

Upeasti viime kaudella pelannut Fulham nousi karsintojen kautta Valioliigaan ja pelasi huikean 24 ottelun tappiottoman putken. Joukkue sai muutamia tärkeitä vahvistuksia, kuten Dortmundin Andre Schürllen. Joukkueella ei ole juurikaan Valioliiga-kokemusta, sillä vain viisi pelaajaa on pelannut aikaisemmin sarjassa.

Sijoitus: Säilyy sarjassa

Jos Fulham olisi paras lontoolainen joukkue olisi kerroin sille 250.

Huddersfield

Vastoin monien odotuksia, joukkue säilyi Valioliigassa. Alkukausi oli suorastaan huikea, mutta pistetahti hyytyi loppua kohti. Tänä vuonna on vaikea nähdä, että sama toistuisi. Maalinteko on joukkueella vaikeaa, sillä nykyisellä rosterilla on vain 24 maalia tehtynä Valioliigassa. Mikäli joukkue ei kehitä jotain erikoista, on aika varmaa, että Championship kutsuu.

Sijoitus: Putoaa Championshipiin

Huddersfieldin tippumiselle kerroin on 2.15

Leicester

Mestaruuteen päättynyt sensaatiokausi on enää pelkkä haalea muisto. Miten käy Leicesterin ilman heidän yhtä tärkeintä pelaajaa? Riyad Mahrez lähti Manchester Cityyn ja jätti ison aukon oikealle laidalle. Joukkue joutuu muovaamaan taktiikkansa uusiksi ja se tulee varmasti näkymään alkukauden peleissä. Hyökkäys hieman heikkenee, mutta puolustus samalla vahvistuu, kun Mahrezin tilalle tulee puolustavampi Demarai Gray. 

Sijoitus: Top10

Leicesterin ollessa top10 -joukkue kerroin on 2.00

Liverpool

Nyt on Jurgen Kloppin näytönpaikka. Mikäli hän ei tällä kaudella tuo menestystä, on hänen pestinsä vaarassa. Kovaan ääneen muita valmentajia kalliista hankinnoista kritisoinut Klopp on polttanut tämän vuoden puolella yli 200 miljoonaa euroa. Viimeisimpänä hankintana Romasta hankittu maailman kallein maalivahti Alisson maksoi noin 70 miljoonaa euroa.

Liverpoolin onneksi Mohamed Salah ei lähtenyt isompiin seuroihin, sillä hän pyörittää koko Liverpoolin hyökkäystä. Nyt kun hän saa laidalleen Naby Keitan apuja, on Liverpoolin oikea laita todella vaarallinen.

Sijoitus: Cityn suurimpia haastajasuosikkeja. Top3

Mohamed Salahin maalikuninkuudelle tarjotaan kertoimeksi 6.00

Manchester City

Viime kauden mestari on lähellä toistaa viime kauden loistosuorituksen. Yli 100 maalia tehnyt City vahvisti hyökkäystään Leicesterin Riyad Mahrezilla, joten maaleja tullaan näkemään varmasti paljon myös tällä kaudella.

Joukkue tulee olemaan mestarikandidaatti tänäkin vuonna täysin Pep Guardiolan takia.

Sijoitus: Mestaruus

Cityn kerroin mestaruudelle on 1.75

Manchester United

Jose Mourinhon tyypilliset valitukset alkoivat jo ennen kautta, sillä hänen joukkueensa kärsii MM-kisoista ja poissaolot näkyvät alkukaudesta. Sama tilanne taitaa olla muillakin, mutta ei se Mourinhoa kiinnosta.

Unitedin toinen sija viime kaudella oli vastoin kaikkien odotuksia ja tuo sijoitus tulee putoamaan tänä vuonna. Joukkue oli toisena lähinnä vain David de Gean huipputorjuntojen johdosta ja tänä vuonna de Gean 18 nollapeliä on vain kaukainen haave.

ManU hankki riveihinsä brasilialaisen Fredin, joka saapui seuraan Shakhtarista.

Sijoitus: Top5

Kerroin ManU:n ollessa Liverpoolia korkeamalla kauden päättyessä on 2.15

Newcastle

Viime vuonna eroa hakenut Rafael Benitez on joukkueensa kanssa vaikeassa paikassa, sillä seuran omistaja yrittää myydä joukkuetta, mutta kukaan ei halua ostaa sitä. Tämä johtaa siihen, että omistaja ei laita euroakaan siirtorahaa, eli Benitez joutuu myydä pelaajia, jotta saa uusia. Ikävä tilanne siis.

Joukkueesta lähti 7 pelaajaa ja yhden sopimus päättyi. Tilalle tuli neljä pelaajaa, jotka eivät varsinaisesti ole mitään sateentekijöitä. Maalivahti Martin Dubravka ja Chelseasta lainattu Kenedy ovat avauksen pelaajia.

Jos Martinez pysyy koko kauden joukkueen peräsimessä on heillä mahdollisuus säilymiseen.

Sijoitus: Säilyy Valioliigassa

Newcastlen yltäessä top10-sijoille kerroin on 3.25

Southampton

Omien kasvattien kehittämisestä tunnettu Southampton on isoissa ongelmissa. Talousvaikeudet hiertää ja ja peräsimeen palkattu Mark Hughes ei ole oikea mies nostamaan tätä laivaa pohjasta. Uudet hankinnat saattavat pelastaa hieman joukkuetta, mutta on vaikea nähdä Pyhimysten heiluvan enää kymmenen parhaan joukossa.

Sijoitus: Taistelee säilymisestä

Southamptonin putoamiselle tarjotaan kertoimeksi 9.00

Tottenham

Spurs pelasi erinomaisen kauden viime vuonna ja sama jatkuu tänäkin vuonna, vaikka mestaruuteen ei ole juurikaan saumoja. Joukkue ei hankkinut yhtään uutta pelaajaa, joten kovinkaan paljoa muutoksia joukkueen sisällä tuskin tullaan näkemään.

Spurs varmasti haastaa jokaisen joukkueen, mutta tasaisuus Mauricio Pochettinon joukkueesta puuttuu. Tästä johtuen Spurs taistelee vain suorista UCL-paikoista. Kotiyleisö ja uusi stadion saattavat siivittää Spursin vahvaan lentoon.,

Sijoutus: Top4

Spursien top4 sijoitukselle tarjotaan kertoimeksi 1.80.

https://twitter.com/spurs_family/status/1026388668515201024

Watford

Yllättävän hyvin viime kaudella pelannut Watford tuskin taistelee säilymisestä, sillä joukkue on lähempänä uel-karsintaa kuin putoamista. Watford vahvisti alakertaa hankkimalla WBA:sta maalinsuulle Ben Fosterin. 

Watford pelaa ylemmän keskikastin paikasta, mikäli valmentaja saa pitää työpaikkansa koko kauden läpi

Sijoitus: Top10

Watfordin ollessa top10-joukkue, on kerroin 5.00

West Ham

Kovasti vahvistunut West Ham lähtee taistelemaan top10 sijoituksista tällä kaudella. Uusia pelaajia Lontooseen on tullut muunmuassa Andriy Yarmolenko, Jack Wilshire, Felipe Anderson, sekä Issa Diop. Lähteneistä pelaajista kukaan ei oikein ollut sellainen, jota ei olisi voinut korvata jo olemassa olevilla pelaajilla.

Joukkue tulee Manuel Pellegrinin alaisuudessa pelaamaan värikkäitä otteluita ja varsinkin hyökkäykseltä odotetaan tällä kaudella paljon.

Sijoitus: Top10

West Hamin ollessa top10-joukkue, on kerroin 1.75

Wolverhampton

Wolverhampton on yksi kokemattomimmista joukkueista jos katsoo pelaajien pelattuja Valioliiga-otteluita, sillä vain neljällä on kokemusta liigasta. Toinen mielenkiintoinen huomio pelaajista on se, että joukkueessa on peräti kahdeksan portugalilaista. Heiltä odotetaan paljon ja varsinkin keskikentän moottorilta Joao Moutinholta. Moutinho on Wolverhamptonin ehdottomasti meritoitunein pelaaja, sillä häneltä löytyy palkintokaapista Euroopan mestaruus.

Sijoutus: Säilyy Valioliigassa

Wolverhamptonin ollessa paras nousijajoukkue, on kerroin 1.50

Muista ottaa osaa Fantasy Premiere Leagueen, missä Coolbet jakaa palkintoja. Katso ohjeet tästä linkistä.

Katso myös muut hyvät tarjoukset kauden aloitusten kunniaksi tästä linkistä.

 

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.