U247 otteluennakko: BATE Borisov – HJK

Jalkapallo | U247 otteluennakko: BATE Borisov - HJK - HJK kohtaa tänään Mestarien liigan toisen karsintakierroksen avausottelussa valkovenäläisen suurseuran FC BATE Borisovin. Ottelu pyörähtää käyntiin kello 20.00.

HJK kohtaa tänään Mestarien liigan toisen karsintakierroksen avausottelussa valkovenäläisen suurseuran FC BATE Borisovin. Ottelu pyörähtää käyntiin kello 20.00.

Klubilla on tänään edessä kuumat paikat valkovenäläisen FC BATE Borisovin 13 000 katsojaa vetävällä kotistadionilla. BATE on pelannut edellisen 4,5 kauden aikana pääsarjassa 67 kotiottelua, joista se on hävinnyt ainoastaan kolme.

HJK voitti Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella färsaarelaisen Víkingurin yhteismaalein 5-2. Klubin maaleista vastasivat João Klauss, Evans Mensah, Moshtagh Yagoubi, Sebastian Dahlström, minkä lisäksi Víkingur laittoi kertaalleen pallon omaan maaliin.

Toisella kierroksella vastus kovenee merkittävästi kun vastaan asettuu 12 kertaa putkeen Valko-Venäjän mestaruuden voittanut FC BATE Borisov, joka on tuttu joukkue myös Mestarien liigan lohkovaiheista. Valkovenäläiset ovat pelanneet kaudesta 2008-09 lähtien BATE viidesti Mestarien liigan ja kolmesti Eurooppa liigan lohkovaiheessa. BATE on edennyt kahdesti Mestarien liigan lohkovaiheesta jatkoon

Viime kaudella SJK kohtasi BATEn juuri toisella karsintakierroksella. SJK hävisi avauskohtaamisen Valko-Venäjällä lukemin 2-2 ja Seinäjoella pelattu toinen osa päättyi 2-2 tasapeliin.

Valko-Venäjän liiga on ehtinyt edetä jo puoliväliin, ja BATE löytyy 16 pelatun ottelun jälkeen sarjan piikkipaikalta HJK:n tavoin. BATE on hävinnyt 16 sarjaottelustaan vain yhden, joka kertoo omaa kieltään valkovenäläisten vireestä. Seurassa on nähty kauden aikana myös pientä draamaa, kun tmmikuussa päävalmentajana aloittanut Oleg Dulub sai potkut kesäkuun alussa. BATE oli hävinnyt Cupin loppuottelun johdettuaan peliä vielä toisen puoliajan alussa, minkä lisäksi joukkue menetti pisteitä kahdessa peräkkäisessä sarjaottelussa.

Uudeksi päävalmentajaksi nousi 37-vuotias Alyaksey Baha, joka oli toiminut seurassa apuvalmentajana vuodesta 2011 lähtien. Tuoreen päävalmentajan alaisuudessa onkin luistanut tulosten valossa erinomaisesti, sillä valmentajavaihdoksen jälkeen BATE on voittanut kuusi ottelua ja pelannut kertaalleen tasan.

HJK lähtee otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Puolustajahankinta Mikko Sumusalo ja nigerialaishyökkääjä Macauley Chrisantus ovat mukana Valko-Venäjällä. Filip Valencic ei ole mukana HJK:n matkassa.

HJK lähtee tähän ottelupariin selkeänä altavastajaana ja se on sitä myös Coolbetin kertoimien valossa. HJK:n voitolle tarjotaan hulppeaa 6,75 kerrointa. BATEn voitolle irtoaa kerroin 1,55 ja tasapelin kerroin on 3,75.

Tasapeli ja vierasmaali antaisivat HJK:lle mahtavat asetelemat viikon päästä pelattavaan kotiotteluun. Oletettavasti HJK lähtee otteluun puolustuksen kautta, mutta se pystyy myös haavoittamaan BATEn puolustusta. HJK:n voittoa kannattaa kokeilla pienellä rahalla. Iskemme kiinni kohteeseen ”alle 2,5 maalia”, joka saa Coolbetilta kertoimeksi 1,60.

HJK:n kotiottelu pelataan Helsingissä Telia 5G Arenalla keskiviikkona 1.8. kello 19:00. Liput otteluun saat täältä.

Otteluparin voittaja etenee Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle, jossa vastaan tulee otteluparin FK Kukësi (ALB)/Qaraba? FK (AZE) voittaja. Häviäjän taival jatkuu Eurooppa liigan karsinnoissa otteluparin NK Olimpija Ljubljana (SVN)/Crusaders FC (NIR) voittajaa vastaan.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.