U247 otteluennakko: HIFK – JJK

Jalkapallo | U247 otteluennakko: HIFK - JJK - Ykkösessä pelataan perjantaina yksi ottelu, kun sarjakärki ja kotikentällään voittamaton HIFK saa vieraaksi toiseksi viimeisenä olevan JJK:n. Ottelu käynnistyy Töölön jalkapallostadionilla kello 18.30. Elisa Viihde Sport näyttää ottelun suorana lähetyksenä.
Kuva: Miro Lehto

Ykkösessä pelataan perjantaina yksi ottelu, kun sarjakärki ja kotikentällään voittamaton HIFK saa vieraaksi toiseksi viimeisenä olevan JJK:n. Ottelu käynnistyy Töölön jalkapallostadionilla kello 18.30. Elisa Viihde Sport näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

HIFK on KPV:n ohella ainoa Ykkösen seura, joka ei ole kokenut vielä tappiota tämän kauden kotiotteluissaan. HIFK on voittanut kotikentällään viidesti ja pelannut kaksi kertaa tasan. Helsinkiläisten maaliero kotikentällä pelatuissa ottelussa on erittäin vakuuttava – 13 tehtyä ja vain kolme päästettyä.

Kolmen ottelun tappioputkessa kulkeva JJK on voittanut tällä kaudella vain kaksi ottelua 14 mahdollisesta. Viime kaudella Veikkausliigan jumboksi jääneitä jyväskyläläisiä uhkaa tällä hetkellä putoaminen Kakkoseen, jos tulokset eivät parane. JJK:n kohtaloksi ovat koitumassa useat puolustuspään virheet, joista vastustajat ovat rokottaneet tällä kaudella armottomasti.

Saku Leppänen on seitsemällä osumalla JJK:n paras maalintekijä. Leppänen ja neljä maalia iskenyt KuPS-kasvatti Patrik Alaharjula ovat joukkueen tehokkain parivaljakko. 187-senttinen Alaharjula on jäänyt maaleitta kuudessa edellisessä ottelussa, mutta target-pelaaja on paikan saadaessaan erittäin vahva viimeistelijä vastustajan rangaistusalueella.

Kahdessa edellisessä ottelussa maalin tehnyt 23-vuotias Leppänen on Ykkösen maalipörssissä toisena kahdeksan maalia iskeneen KTP-pelaaja Aleksi Pahkasalon jälkeen.

”Leppänen on puolustava keskikenttäpelaaja, jolla on hyvä laukaus. Tekee maalinsa pääosin erikoistilanteista, joten siinä suhteessa pitää olla tarkkana, mutta ei hänen suhteensa sen kummempia kenttämiehityksellisiä muutoksia tarvitse tehdä”, HIFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen sanoo seuran verkkosivuilla.

HIFK:n paras maalintekijä on Pekka Sihvola. Kuusi maalia iskenyt konkarihyökkääjä on kuitenkin jäänyt maaleitta viidessä edellisessä ottelussa. Tämän hetken yksi kuumimmista Ykkösen pelaajista lienee HIFK-hyökkääjä Tuomas Mustonen, joka on tehnyt kuudessa edellisessä ottelussa viisi maalia.

HIFK:n kohdalla on mielenkiintoista myös se, pelaako uusin pelaajahankinta Casper Olesen vielä tämän illan kamppailussa. Tanskan juniorimaajoukkueissa pelanneen 22-vuotiaan Olesenin on tarkoitus tuoda joukkueen hyökkäyspeliin ja maalintekoon lisää ulottuvuuksia.

”HIFK on ollut kotonaan niin vahva, että todella iso haaste meitä odottaa. Se on selvää. Treeneissä on kuluvalla viikolla keskitytty pelillisten ajatusten selkeyttämiseen, mutta myös rentouden löytämiseen. Vaikeuksista huolimatta pääkopan pitää pysyä rentona ja treeneissä löydettävä se positiivinen fiilis. Ja hyvin siinä on edelleen onnistuttukin, JJK:n päävalmentajista Janne Korhonen sanoo seuran verkkosivuilla.

Illan ottelussa on vain yksi ennakkosuosikki ja se on HIFK. Kaikki muu kuin voitto olisi helsinkiläisille valtava pettymys. JJK lähtee otteluun ilman ykköstoppariaan Felix Gustavssonia, joka kärsii pelikieltoa. Gustavssonin poissaolo heikentää entisestään JJK:n paljon haparoinutta puolustuslinjaa.

HIFK tulee pitämään Telia 5G Areenan tekonurmella enemmän palloa ja tiiviisti puolustava JJK keskittyy vastahyökkäyksiin. HIFK voitti kauden avauskohtaamisen Jyväskylässä lukemin 2-0. On hyvin todennäköistä, että JJK jää myös tänään ilman maaleja.

Coolbet tarjoaa HIFK:n kahden maalin voitolle kertoimen 2,10 ja se on ottelun parhaita vetokohteita. JJK:n yllätysvoitolle tarjotaan kerrointa 8,00.

Coolbetin ensitalletusbonus – Talleta 10 €, pelaa 60 € TAI 200% 100€ asti:

Uusi asiakas saa valita haluamansa bonuksen. 200% 100€ asti maksibonuksen saa tekemällä 50 € talletuksen, jolloin pelitilille tulee 150 € pelattavaa. Katso lisää tästä linkistä.

Jalkapallo | U247 otteluennakko: HIFK - JJK - Ykkösessä pelataan perjantaina yksi ottelu, kun sarjakärki ja kotikentällään voittamaton HIFK saa vieraaksi toiseksi viimeisenä olevan JJK:n. Ottelu käynnistyy Töölön jalkapallostadionilla kello 18.30. Elisa Viihde Sport näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.