U247 otteluennakko: Klubi 04 – HIFK

Jalkapallo | U247 otteluennakko: Klubi 04 - HIFK - Ykkösessä pelataan tänään mielenkiintoinen paikalliskamppailu, kun sarjajumbo Klubi 04 ja kolmantena sarjataulukossa oleva Helsingin IFK kohtaavat Töölön jalkapallostadionilla kello 18.30 alkavassa ottelussa.
Kuva: Miro Lehto

Ykkösessä pelataan tänään mielenkiintoinen paikalliskamppailu, kun sarjajumbo Klubi 04 ja kolmantena sarjataulukossa oleva Helsingin IFK kohtaavat Töölön jalkapallostadionilla kello 18.30 alkavassa ottelussa.

HIFK vei toukokuussa pelatun kauden ensimmäisen keskinäisen kamppailun 2-0 toisen puoliajan osumilla. Tuossa kamppailussa Klubilla oli hetkensä, mutta todellista uhkaa se ei pystynyt luomaan HIFK:n maalille.

Lähes koko kauden Ykkösen kärkipaikkaa hallussaan pitänyt HIFK on joutunut jo pienimuotoiseen kriisiin, sillä joukkue ei ole voittanut ainuttakaan ottelua viidestä edellisestä kamppailustaan. Voitottoman jakson aikana HIFK:n puolustuspelaaminen on ollut luvattoman heikkoa. Joukkue on pelannut lähes koko kauden kolmen topparin linjalla ja nousevilla laitapelaajilla, joka avaa vastustajille mahdollisuuksia vastahyökkäyksien muodossa.

Sunnuntaina HIFK menetti varmalta näyttäneet kolme pistettä, kun AC Kajaani onnistui nousemaan tasoihin lisäajan seitsemännellä minuutilla. Tulos oli valtava pettymys ja se välittyi katsomoon jopa pienimuotoisena epätoivona muutaman HIFK-pelaajan kasvoilta.

HIFK on sarjataulukossa kolmantena 30 sarjapisteellä. Toisena olevalla KPV:lla on 31 pistettä ja EIF on sarjakärjessä 35 pisteellä. Molemmilla seuroilla on yksi ottelu HIFK:ta enemmän pelattuna.

Klubi 04 on voittanut tällä kaudella vain kaksi 17 pelatusta ottelustaan. Edellinen voitto on kolmen kuukauden takaa, kun Klubi voitti toukokuun lopussa kotikentällään AC Oulun lukemin 1-0. Sen jälkeen joukkue on pelannut 12 ottelua peräkkäin ilman voittoa. Viime sunnuntaina Klubi 04 romahti Tammisaaressa, kun sarjakärki EIF murskasi nuoret helsinkiläiset peräti 5-0 lukemin.

Klubi 04 on tehnyt selvästi vähiten maaleja Ykkösessä (15). Maalinteko-ongelmaan pyrittiin hakemaan helpotusta, kun 22-vuotias kolumbialaishyökkääjä Eliecer Espinosa siirtyi seuraan. Espinosa on tehnyt kolmessa pelaamassaan ottelussa kaksi maalia. Klubi 04:n paras maalintekijä on Veikkausliigassa tällä kaudella debytoinut Kevin Kouassivi-Benissan neljällä maalilla.

HIFK:n paras maalintekijä on Tuomas Mustonen kahdeksalla maalilla ja Pekka Sihvolalla on kasassa kuusi osumaa. Yhteensä kolme maalia tällä kaudella tehnyt ja myös kauden avauskohtaamisessa Klubi 04:aa vastaan osunut espanjalaiskeskikenttäpelaaja Nando on onnistunut maalinteossa kahdessa edellisessä ottelussa.

HIFK:n kahden maalin voitto houkuttelee

Kumpikin joukkue lähtee illan kohtaamiseen ilman isompia loukkaantumisia. HIFK:n kokoonpanosta olivat edellisessä ottelussa sivussa luottomiehistä Jukka Halme ja Tommi Vesala. Klubi 04:n paras toppari Saikou Ceesay on huhujen mukaan jättänyt joukkueen.

HIFK on illan ottelussa valtava ennakkosuosikki. Klubi 04 tulee puolustamaan keskustan tiiviisti ja pyrkii iskemään terävillä vastahyökkäyksillä. Klubi on raapinut tällä kaudella jo aikaisemmin tasapelejä sarjan kovimmilta joukkueilta, joten HIFK ei tule tänäänkään pääsemään helpolla.

Coolbet antaa HIFK:n suoralle voitolle kertoimen 1,38. Se on todella alhainen, mutta kahden maalin voitolle saa kertoimen 2,17. Kestääkö Klubin puolustus vai nähdäänkö tänään paljon maaleja? Se jää nähtäväksi. Panostamme pienellä moukarilla HIFK:n kahden maalin ”vierasvoittoa”.

Klubi 04 – HIFK tänään kello 18.30 Töölön jalkapallostadionilla

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.