Valtteri Bottas valittiin vuoden 2017 autourheilijaksi

Vuoden 2017 menestyneimmät autourheilijat palkittiin lauantaina 13.1.2018 AKK:n Mestareiden Illassa Jyväskylän Paviljongilla. Lähes 1400 gaalavierasta osoitti suosiotaan, kun Vuoden Autourheilijaksi valittu F1-pronssimitalisti Valtteri Bottas kiitti palkinnostaan.

Toyotan MM-rallitiimin päällikkönä ansioitunutta Tommi Mäkistä arvostettiin Vuoden Ralliteko -palkinnolla. Rallilegendaa ja alkuperäistä ”Flying Finn” -kuljettajaa Rauno Aaltosta kunnioitettiin AKK:n Kultaisella Suurmerkillä no 10. Yleisön valitsi suosikkikuljettajakseen myös Vuoden Karting-kuljettajana palkitun Juho Valtasen, jonka historiallinen MM-pronssi oli yksi autourheilukauden kohokohtia.

Suomalaiset autourheilijat ansioituivat kansainvälisillä areenoilla viime vuonna erityisesti rallissa ja rata-ajossa, jossa palkintoja kotiutettiin eniten FIA:n Pohjois-Euroopan alueen kilpailuissa. F1-sarjassa Suomi keräsi MM-pisteitä enemmän kuin mikään muu maa ja Valtteri Bottaksen kolmas tila sarjassa oli vahva lupaus tulevasta. Bottaksen kausi huipentui Abu Dhabin päätöskilpailussa upeaan hattutemppuun; paalupaikkaan, nopeimpaan kierrokseen ja voittoon. F1-kauden saldoikseen Mercedeksen väreissä ajava kuljettaja kirjautti lopulta yhteensä neljä paalupaikkaa, kolme voittoa ja kolmetoista podiumsijoitusta.

Vuoden Autourheilijaksi valittu Bottas kertoi olevansa todella otettu palkinnostaan. Työkiireidensä takia videolla esiintynyt lahjakkuus muisteli lämminhenkisesti aikoja, jolloin hän pikkupoikana haaveili palkintogaalassa pitelevänsä joskus Vuoden Autourheilija -pokaalia.

”Toivon etenkin katsomossa istuvien juniorien saavan tästä motivaatiota ja ajattelevan että kaikki on mahdollista! Kaikkea hyvää suomalaisille autourheilijoille alkavalle kaudelle, kaasu pohjaan eikä luovuteta – toivon tietenkin, että pääsen ensi vuonna paikalle sen vielä isomman pystin kanssa”, Bottas kertoi alkavan kauden tavoitteistaan juhlakansalle AKK:n verkkosivuilla.

Mestareiden Ilta on palkinnoissa mitattuna Suomen suurin urheilulajin gaala: palkintoja jaettiin yli 400 ja juhlaan saapui liki 250 palkittavaa urheilijaa ja toimijaa. Loppuunmyydyssä, ennätyksellisen määrän vieraita keränneessä gaalassa nähtiin nimekäs kaarti kansainvälisesti ja kansallisesti menestyneitä autourheilijoita.

Lähde: AKK Motorsportsin tiedote

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.