Veikkausliigaan tulossa loppusarjat

Palloliitto tiedottaa verkkosivuillaan, että Veikkausliigan hallitus on päättänyt hyväksyä Pääsarjatyöryhmä 2020:n esityksen uudesta sarjajärjestelmästä. Lopullisen päätöksen asiasta tekee Palloliiton liittohallitus.

Veikkausliigan hallitus on kokouksessaan perjantaina 2.11.2018 hyväksynyt Pääsarjatyöryhmän esityksen sarjajärjestelmää koskien ja ehdottaa Palloliiton liittohallitukselle uuden sarjajärjestelmän käyttöönottoa Veikkausliigassa kaudesta 2019 lähtien.

Pääsarjatyöryhmän esitys sarjajärjestelmästä pitää Veikkausliigan osalta sisällään kahdentoista joukkueen kaksinkertaisen sarjan (22 kierrosta) sekä tämän jälkeen kuudella joukkueella pelattavat yksinkertaiset ylä- ja alaloppusarjat (viisi kierrosta). Joukkueet jatkavat loppusarjoissa niistä pisteistä, jotka ovat kaksinkertaisen sarjan aikana keränneet.

Mestari ja muut mitalistit ratkaistaan yläloppusarjan sijoitusten perusteella. Mestari saa karsintapaikan Mestarien liigaan ja hopeamitalisti Eurooppa-liigaan. Toinen Veikkausliigan perusteella määräytyvä paikka Eurooppa-liigan karsinnoissa ratkaistaan loppusarjojen jälkeen pelattavalla pudotuspelimuotoisella loppuhuipennuksella, johon osallistuvat yläloppusarjan sijoille 3. – 6. sijoittuneet joukkueet sekä alaloppusarjan ensimmäiseksi sijoittunut joukkue.

Alaloppusarjan viimeinen joukkue putoaa kauden päätteeksi Ykköseen, ja toiseksi viimeinen joukkue karsii paikasta Veikkausliigaan.

Nykyinen sarjajärjestelmä, kahdentoista joukkueen kolminkertainen sarja (33 kierrosta), on ollut käytössä Veikkausliigassa kaudesta 2011 lähtien. Uudessa sarjajärjestelmässä joukkueet pelaavat sarjasijoituksestaan riippuen 27–30 Veikkausliigan ottelua kaudessa. Tämä mahdollistaa nykymittaisen kauden puitteissa tasapainoisemman ottelurytmin, joka on ollut pääsarjatyöryhmän ohjaava tavoite. Lisäksi uusi sarjajärjestelmä tarjoaa nykyistä enemmän otteluja, joissa molemmilla ottelussa pelaavilla joukkueilla on korkea panos.

Veikkausliigan hallitus päätti kokouksessa myös uuden olosuhdeohjelman käynnistämisestä. Ohjelman tavoitteena on mahdollistaa sarjakauden pidentäminen nykyisestä tulevaisuudessa.

Pääsarjatyöryhmä 2020 on valmistellut uudistusta myös Ykkösen ja Kakkosen osalta.

– Ykkösen ja Kakkosen osalta esitys on lähetetty palautekierrokselle seuroihin, joilta toivomme avoimia ja rakentavia mielipiteitä. Saadun palautteen perusteella Pääsarjatyöryhmä tekee lopullisen esityksensä Ykkösen ja Kakkosen uudistusten osalta, pääsarjatyöryhmän puheenjohtaja Kaarlo Kankkunen kertoo.

Lopullisen päätöksen uudesta sarjajärjestelmästä tekee Palloliiton liittohallitus.

Lähde: Palloliiton tiedote.

Tuoreimmat

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Video: FC Barcelonan tiki-taka jalkapallo oli parhaimmillaan taidetta

FC Barcelona oli usean vuoden ajan maailman paras joukkue. Barcan pelaamista oli yksinkertaisesti maagista katsella, kun Lionel Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas ja keskikentän moottorina operoinut Xavi pitivät vastustajia pilkkanaan.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.