Veikkausliigassa kaksi ottelua ennen maaottelutaukoa

Veikkausliiga | Veikkausliigassa kaksi ottelua ennen maaottelutaukoa - Veikkausliigassa pelataan tiistaina viimeiset ottelut ennen reilun viikon mittaista maaottelutaukoa. FC Haka ja Ilves kohtaavat Valkeakoskella liigakauden ensimmäisessä Pirkanmaan derbyssä ja Espoossa kohtaavat FC Honka ja HIFK.

FC Hakan ja Ilveksen väliset paikallispelit Veikkausliigassa tekevät paluun 24 vuoden jälkeen tiistaina.

Veikkausliigassa pelataan tiistaina viimeiset ottelut ennen reilun viikon mittaista maaottelutaukoa. FC Haka ja Ilves kohtaavat Valkeakoskella liigakauden ensimmäisessä Pirkanmaan derbyssä ja Espoossa kohtaavat FC Honka ja HIFK.

Ilves on sarjassa kahdeksantena ja sarjanousija Haka toiseksi viimeisenä.

– Talvella olemme Hakan kanssa paljon harjoitelleet perättäisillä vuoroilla hallissa. Joukkueet varmasti tuntevat toisensa muutenkin hyvin. On tämä tavallaan paikallispeli, mutta kolmea pistettä enempää ei silti ole jaossa. Tunnetta saa ja pitääkin olla, kunhan keskitymme ensisijaisesti omaan peliimme, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kommentoi seuran otteluennakossa.

FC Haka on voittanut tällä kaudella ainoastaan yhden ottelun, kun HIFK kaatui vieraissa lukemin 1–0. Edellisessä pelissään koskilaiset pelasivat tasan FC Lahtea vastaan. Haka pääsee otteluun hyvin valmistautuneena, sillä Lahti-kamppailusta on kulunut melkein viikko.

– Odotan hienoa ottelua. Derbyt ovat aina derbyjä ja niissä voi käydä ihan miten vain. Meillä on hyvä fiilis ja mielestäni meillä on ihan täydet mahdollisuudet voittaa ottelu, Hakan Maximus Tainio sanoo seuran otteluennakossa.

HIFK lähtee katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkeaan – Honka ei ole hävinnyt ainuttakaan ottelua tällä kaudella Veikkausliigassa

Päävalmentajan vaihtamisen jälkeen viisi ottelua ilman tappioita pelannut HIFK on ajautunut kolmen ottelun tappioputkeen. Seitsemäntenä sarjataulukossa majaileva HIFK kohtaa tiistaina Tapiolan urheilupuistossa pelattavassa ottelussa neljäntenä etenevän Hongan. Vesa Vasaran valmentama Honka on ainoa joukkue, joka ei vielä tällä kaudella ole hävinnyt ainuttakaan ottelua.

Honka kohtasi viime torstaina tanskalaisen AGF:n Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella. AGF eteni seuraavalle kierrokselle 5–2 voitolla. Edellisessä Veikkausliiga-ottelussaan Honka voitti vieraissa SJK:n 2–0.

– Hyökkäsimme erittäin laadukkaasti, ja loimme etenkin nopeilla hyökkäyksillä useita maalipaikkoja. Pystyimme myös ajoittain kontrolloimaan palloa ja kenttätasapainoa pidempiä jaksoja. Erikoistilanteiden puolustamisessa jäi ehdottomasti parannettavaa, Hongan puolustaja Henri Aalto analysoi joukkueen esitystä eurokentillä seuran otteluennakossa.

– HIFK on hieman arvaamaton, niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin. He ovat keränneet ehkä eniten pisteitä vastahyökkäyspelaamisen kautta. Joukkueessa on paljon korkean tason yksilöosaamista minkä kanssa meidän on oltava tarkkana, Hongan puolustaja Henri Aalto sanoo seuran otteluennakossa.

HIFK:n selkeänä tavoitteena on saada tappioputki katkaistua Tapiolan tiistai-illassa.

– Meidän pitää lähteä siitä, että ennen kaikkea onnistumme puolustuspelissä paremmin kuin edellisissä peleissämme. Samalla täytyy myös parantaa kentän toisessa päädyssä, kun nyt ollaan oltu kaksi peliä ilman maaleja. Silläkin saralla tarvitsemme onnistumisia, HIFK:n valmentaja Teemu Kankkunen kertoo seuran otteluennakossa.

Molemmat ottelut käynnistyvät kello 18.30. Ruutu näyttää jokaisen Veikkausliiga-ottelun suorana lähetyksenä.

Lauantai 29.8.
17.00 SJK – RoPS 2–1 (1–0)
18.30 KuPS – TPS 3–1 (3–1)

Sunnuntai 30.8.
18.30 HJK – IFK Mariehamn 6–1 (4–1)

Maanantai 31.8.
18.30 FC Lahti – FC Inter 2–2 (2–0)

Tiistai 1.9.
18.30 FC Haka – Ilves, Tehtaan kenttä (liput)
18.30 FC Honka – HIFK, Tapiolan urheilupuisto (liput)

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.