Veikkausliigassa kuusi ottelua – jatkaako RoPS ilman tappioita?

Jalkapallo | Veikkausliigassa kuusi ottelua - jatkaako RoPS ilman tappioita? - Veikkausliigassa pelataan tänään täysi kierros. Viisi ottelua alkaa kello 18.30 ja yksi ottelu kello 19.00.

Veikkausliigassa pelataan tänään täysi kierros. Viisi ottelua alkaa kello 18.30 ja yksi ottelu kello 19.00.

Kierroksen ehkä mielenkiintoisin ottelu pelataan Seinäjoella, jossa kohtaavat suurimpiin mitalisuosikkeihin lukeutuvat SJK ja KuPS. Helsingissä pelataan puolestaan klassikko-ottelu HJK-FC Lahti.

Entä jatkuuko RoPSin sensaatiomainen vire tänään FC Honkaa vastaan?

Urheilu247 ennakoi tiiviillä katsauksella kierroksen jokaista ottelua. Näet jokaisen ottelun suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta.

18.30 FC Inter – Ilves (liput)

FC Inter on aloittanut kautensa jälleen kerran odotuksiin nähden vaisusti. Viiden pelatun ottelun saldo yksi voitto, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Kauden kolmas tappio oli lähellä viime lauantaina, mutta kaksi maalia FC Honkaa vastaan iskenyt Mika Ojala pelasti turkulaiset. Fabrizio Piccareta on luottanut kolmen pelaajan alakertaan ja wing backeihin, mutta Honkaa vastaan muodostelma muuttui toisella jaksolla 4-4-2. Inter viljeli Honkaa vastaan pitkää palloa kohti Timo Furuholmia ja Benjamin Källmania. Molemmat ovat parhaimmillaan boksissa, jonne Inter ei saanut viljeltyä riittävän paljon palloja. Inter ei ole vielä voittanut kotiottelua tällä kaudella.

Ilves on aloittanut kautensa Interin tavoin voitolla, kahdella tasapelillä ja kahdella tappiolla. Kahden edellisen ottelun saldo on 1-1 tasapelit sekä SJK:ta että Vaasan Palloseuraa vastaan. Ilves päävalmentaja Jarkko Wiss on joutunut muovailemaan joukkueensa pelitapaa merkittävästi, kun keskikentän moottorit Reuben Ayarna ja Emil Tendeng siirtyivät SJK:hon. Tilalle hankittu Issa Thiaw ja jo viime kaudella pirteillä peliesityksillään vakuuttanut Marius Noubissi (3 maalia) muodostavat tehokkaan akselin tamperelaisten viimeisellä hyökkäyskolmanneksella.

Arvio: FC Inter on niukka ennakkosuosikki. Ilves luottaa tiiviiseen puolustukseen ja raapii yhden sarjapisteen. Lopputulos 1-1.

18.30 HJK – FC Lahti (liput)

Hallitseva Suomen mestari HJK on ollut alkukierrosten ajan lööpeissä Mika Lehkosuon harrastaman massiivisen pelaajarotaation takia. Klubi on kuuden pelatun ottelun jälkeen sarjakakkosena maalierolla 8-4. Neljä voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio eivät ole huono startti. Mediassa asemaansa joukkueessa valitellut Filip Valencic (3 maalia) ja brassihyökkääjä Klauss (3 maalia) ovat olleet isossa roolissa HJK:n hyökkäyspelaamisessa alkukauden otteluissa. Viime kaudella HJK piti maalinsa koskemattomana kaikissa kolmessa sarjapelissä FC Lahtea vastaan. Tällä kaudella maali on pysynyt koskemattomana kuudesta pelistä kolme kertaa.

FC Lahden tärkein pelaaja on Viron maajoukkuehyökkääjä Henri Anier, joka on tehnyt tällä kaudella neljässä pelaamassaan liigaottelussa kolme maalia. Lahtelaisten puolustus on sarjan parhaita viimeisenä lukkona seisovan maalivahti Aleksandr Vasjutinin johdolla. FC Lahti on hävinnyt viidestä ottelustaan vain yhden. Edellisessä ottelussaan se pelasi 1-1 tasapelin Kuopion Palloseuran vieraana. Tänään Toni Korkeakunnaksen suojatit hakevat Töölön jalkapallostadionilla kauden ensimmäistä vierasvoittoaan.

Arvio: HJK on kotikentällä selkeä voittajasuosikki. Pisteet jää Helsinkiin: Klubi voittaa 2-0.

18.30 RoPS – FC Honka (liput)

RoPS johtaa sensaatiomaisesti Veikkausliigaa kuuden pelatun ottelun jälkeen. RoPS on pitänyt nyt maalinsa puhtaana peräti 540 minuuttia.

Toni Koskelan suojatit kärsivät viime ottelussaan ensimmäisen pistemenetyksensä, kun rovaniemeläiset pelasivat Turussa maalittoman tasapelin TPS:n vieraana. RoPS johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla ennen toisena olevaa HJK:ta. Tänään Rovaniemellä vieraileva FC Honka hakee vielä kauden avausvoittoaan. Se oli erittäin lähellä viime lauantaina Tapiolan urheilupuistossa, mutta FC Inter nousi viime hetkillä 2-2 tasapeliin Honka on pelannut neljästä ottelustaan kolme tasan ja kauden ainoa tappio tuli SJK:ta vastaan Seinäjoella.

Hongan avainpelaajista Masar Ömer, Duarte Tammilehto ja Joni Korhonen ovat yhä sivussa. Erityisesti Ömerin poissaolo vaikuttaa espoolaisten hyökkäyspelaamiseen. Ömerin paikan ottanut espanjalaishyökkääjä Borjas Martin teki Interiä vastaan yhden kauden upeimmista maaleista. Lucas Kaufmann pelasi Interiä vastaan ensimmäisen pelinsä avauskokoonpanossa ja toi selkeän piristysruiskeen viimeisen hyökkäyskolmanneksen ratkaisuihin. RoPS:lta on sivussa varmuudella ainoastaan Juuso Hämäläinen. RoPS:n pelaajista peräti kuusi valittiin Veikkausliigan huhtikuun joukkueeseen.

Arvio: RoPS on kotikentällään vaikeasti voitettava joukkue. Vesa Vasaran pelisuunnitelma toimii ja Honka hakee vieraspisteen. Tasapeli; 1-1.

Jalkapallo | Veikkausliigassa kuusi ottelua - jatkaako RoPS ilman tappioita? - Veikkausliigassa pelataan tänään täysi kierros. Viisi ottelua alkaa kello 18.30 ja yksi ottelu kello 19.00.
Petteri Pennanen on tehnyt kahdessa edellisessä ottelussa viisi maalia. Kuva: KuPS.fi

18.30 SJK – KuPS (liput)

Kahden mitalisuosikin kauden avauskohtaaminen. SJK on viidentenä viidellä sarjapisteellä ja kolmesta edellisestä ottelustaan kaksi voittanut KuPS kolmantena kahdeksalla sarjapisteellä. KuPS on tehnyt tämän kauden Veikkausliigassa toiseksi eniten maaleja. Neljä maalia IFK Mariehamnia vastaan pelatussa vierasottelussa iskenyt Petteri Pennanen johtaa Veikkausliigan maalipörssiä viidellä osumalla. KuPS:lla on jalkeilla yksi sarjan parhaista joukkueista. Puolustus ja keskikenttä ovat timanttia, mutta Gbolahan Salamin tyylistä hyökkääjä joukkueella ei ole. Saku Savolainen on tehnyt kaksi maalia ja ykköskärjen roolia kantava Ats Purje on yhä maaleitta. Jani Honkavaaran luotsaama joukkue etsii vielä tasaisuutta, mutta KuPS:lla on kaikki rahkeet mitalisijoitukseen myös tällä kaudella.

SJK on kahden ottelun tappiottomassa putkessa. Sillä on alla 2-0 kotivoitto FC Hongasta ja edellisessä ottelussa se pelasi 1-1 tasapelin Ilveksen vieraana. Viisi tehtyä maalia viidessä ottelussa on liian vähän, mutta toisaalta vain kolme päästettyä maalia on hyvä lukema. FC Honkaa vastaan kahdesti osunut Matti Klinga on SJK:n paras maalintekijä. Klinga, Emil Tendeng, Mehmet Hetemaj ja Reuben Ayarna muodostavat yhden sarjan parhaista keskikentistä. Kärkipelaajista Vahid Hambo ja Aristote Mboma ovat yhä ilman maaleja. SJK-hyökkääjien on herättävä pian.

Arvio: KuPS luottaa myös vieraskentällä pallonhallintapelaamiseen ja saa rikottua riittävän hyvin SJK:n pelaamista. Vierasvoitto on lähellä. 2-1 vierasvoitto KuPS:lle.

18.30 VPS – PS Kemi (liput)

VPS:n kausi alkoi komealla vierasvoitolla FC Interistä, mutta sen jälkeen neljästä edellisestä ottelusta on tullut vain kaksi pistettä. PS Kemi on viiden pelatun ottelun jälkeen sarjajumbona. Myös Kemi aloitti kautensa upealla 1-0 vierasvoitolla SJK:sta, mutta sen jälkeen on tullut kolme kertaa peräkkäin käkättimeen. Isoin haaste kemiläisillä on puolustuspäässä, sillä PS Kemi on päästänyt kolmessa edellisessä ottelussa kymmenen maalia.

VPS:n keskikentän moottori Sebastian Strandvall on joukkueensa paras maalintekijä kolmella maalilla. VPS hävisi edellisen ottelunsa HJK:lle lukemin 2-1. HJK nappasi pallonhallinnan selvällä erolla, sillä Klubi piti palloa 63% ottelusta ja VPS panosti enemmän vastaiskuihin. Tänään asetelma saattaa olla päinvastainen.

PS Kemin paras maalintekijä on ehkä hieman yllättäen kaksi maalia tehnyt Keaton Isaksson. HIFK:sta hankittua Juho Mäkelää ennustettiin maalipörssin voittajakahinoihin, mutta Kirurgin maalisarakkeessa on pyöreä nolla. Mäkelä on edelleen yksi sarjan parhaista viimeistelijöistä vastustajan boksissa ja Kemin olisi saatava juuri sille alueelle enemmän palloa.

Arvio: VPS pitää palloa ja etsii sopivia murtokohtia vierasjoukkueen puolustuksesta. Kemi panostaa vastahyökkäyksiin ja erikoistilanteisiin. VPS kairaa pakkovoiton kotiyleisönsä edessä. Lopputulos 2-0.

19.00 IFK Mariehamn – TPS (liput)

IFK Mariehamnin kausi on tähän mennessä edennyt suoraan sanottuna surkeasti. Saarelaiset eivät voittaneet ainuttakaan neljästä ensimmäisestä ottelusta. Kauden avausvoitto tuli viime lauantaina jumbotaistosta, kun IFK Mariehamn nousi 2-1 tappioasemasta 3-2-vierasvoittoon PS Kemin vieraana.

PS Kemiä vastaan maalinteossa onnistuneet Kristian Kojola ja Ivan Tatomirovic muodostavat toimivan topparikaksikon alakerrassa, mutta IFK Mariehamnin haasteet ovat vaikuttaneet olevan pelin avaamisessa ja viimeisen hyökkäyskolmanneksen ratkaisuissa. Ykköskärki Aleksei Kangaskolkka on tehnyt vain yhden maalin ja on sanomattakin selvää, että häneltä odotetaan lisäosumia. IFK Mariehamn on viime kausien tapaan yksi sarjan tehokkaimmista erikoistilannejoukkueista.

Sarjanousija TPS on neljän pelatun ottelun jälkeen yhdeksäntenä neljällä sarjapisteellä. TPS on kahden peräkkäisen tappion jälkeen kahden ottelun tappiottomassa putkessa. Hyökkäyssuuntaan Mika Ääritalo ja Onni Valakari ovat olleet joukkueensa näkyvimpiä pelaajia. TPS:n pelaajamateriaali on yksi Veikkausliigan kapeimmista ja turkulaisilla saattaa olla loukkaantumisten iskiessä edessään vielä todella vaikea kausi.

Arvio: TPS harjaa sekavassa tilavassa olevalta IFK Mariehamnilta yhden vieraspisteen. Pisteet tasataan Wiklöf Holdin Arenan luonnonnurmella lukemin 1-1.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.