Video: 11-vuotias Kalle Rovanperä tykittää ralliautolla yli 200 km/h: ”Pitää vaan pitää pää kylmänä”

Moottoriurheilu | Video: 11-vuotias Kalle Rovanperä tykittää ralliautolla yli 200 km/h:
11-vuotias Kalle Rovanperä antoi ralliautolle kyytiä.

Teknavin toimittaja Marko Terva-aho hyppäsi vuonna 2012 vasta 11-vuotiaan Kalle Rovanperän ohjastaman Subarun kyytiin. Kahdeksan vuotta sitten julkaistu video on kerännyt YouTubessa lähes kolme miljoonaa katselukertaa.

19-vuotias Kalle Rovanperä on historian nuorin tehdaskuljettaja rallin MM-sarjassa.

Rovanperä teki helmikuussa 2020 historiaa sijoittumalla Ruotsin MM-rallissa kolmanneksi. Puuppolainen ajoi kilpailun päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella pohja-ajan, ja hänestä tuli nuorin MM-rallissa palkintokorokkeelle yltänyt kuljettaja.

”Ihan hyvältä”, Rovanperä naurahti, kun häneltä kysyttiin kilpailun jälkeen, miltä tuntui tehdä historiaa.

Pitkän WRC-uran tehneen Harri Rovanperän poika aloitti uransa ralliautoilla poikkeuksellisen nuorena, joten hän on ollut jo pikkupojasta lähtien kansainvälisesti tunnettu nimi autourheiluympyröissä. Rovanperää pidetään kaikkien aikojen lahjakkaimpana suomalaiskuljettajana.

Rovanperä nousi suuren yleisön tietoisuuteen viimeistään vuonna 2012, kun MTV3-kanavan Teknavi-ohjelman toimittaja Marko Terva-aho hyppäsi vasta 11-vuotiaan Kalle Rovanperän ohjastaman Subarun kyytiin. Keväällä 2012 julkaistua videota on ehditty katsoa YouTubessa tämän jutun julkaisuhetkellä 2,8 miljoonaa kertaa.

”210 oli vauhtia suoralla. Pitää vaan pitää pää kylmänä ja keskittyä siihen mitä tekee silloin kun ajaa.”

Niin. On se helppoa, jos sen osaa!

Rovanperästä löytyy YouTubea selailemalla myös toinen video, jossa hän ajaa ralliautolla vieläkin nuorempana – vasta 8-vuotiaana. Hän ajaa videolla F-ryhmän takavetoisella Toyota Starletilla.

Video herätti julkaisunsa jälkeen jopa epäilyksiä siitä, ajaako autoa todellisuudessa Kallen Harri-isä.

– Muistan kun sellaisia puheita ja epäilyksiä oli. Ei se toisaalta mikään ihmekään ollut, että porukka epäili. Oli se ihan hauskaa, kun naureskelimme epäilyksille siitä, etten muka itse siinä ajaisi, Kalle Rovanperä tuumi Ilta-Sanomien haastattelussa helmikuussa 2020.

Tuoreimmat

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Video: FC Barcelonan tiki-taka jalkapallo oli parhaimmillaan taidetta

FC Barcelona oli usean vuoden ajan maailman paras joukkue. Barcan pelaamista oli yksinkertaisesti maagista katsella, kun Lionel Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas ja keskikentän moottorina operoinut Xavi pitivät vastustajia pilkkanaan.

Lue myös nämä