Video: 42-vuotiaan Zamboni-kuski David Ayresin highlightit NHL-debyytistä

https://www.youtube.com/watch?v=IlVpDh53MjE

Carolina Hurricanesin ja Toronto Maple Leafsin välisessä NHL-ottelussa nähtiin erikoinen tapahtumasarja, kun Carolinan molemmat maalivahdit James Reimer ja Petr Mrazek loukkaantuivat.

Tolppien väliin hälytettiin 42-vuotias David Ayres, joka työskentelee Toronton farmijoukkue Marliesin kotiareenan huoltomiehenä ja jääkoneenkuljettajana. Zamboni-kuskin alku oli sanalla sanoen vaikea, kun Toronton kaksi ensimmäistä laukausta upposivat hänen selkänsä taakse.

Ayres kuitenkin suoriutui vaisun startin jälkeen 19 000 katsojan edessä vähintäänkin kelvollisesti. Hän torjui kolmannessa kaikki seitsemän laukausta ja johdatti lopulta Carolinan 6–3-voittoon. Kahdeksan kymmenestä laukauksesta torjunut Ayres palkittiin ottelun ykköstähtenä.

Ayresista tuli 42 vuoden ja 194 päivän ikäisenä kaikkien aikojen toiseksi vanhin NHL:ssä debytoinut pelaaja. 

”Olin mediahuoneessa istuskelemassa, kun sain tekstiviestin. En ollut vielä nähnyt, mitä tapahtui. Sitten joku kertoi minulle, että parempi käydä laittamassa itseni valmiiksi. Olihan se melkoinen shokki, mutta rakastin tätä. Kerran elämässä -kokemus. Uskomatonta!”, Ayres kertasi tapahtumia.

Tuoreimmat

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Video: FC Barcelonan tiki-taka jalkapallo oli parhaimmillaan taidetta

FC Barcelona oli usean vuoden ajan maailman paras joukkue. Barcan pelaamista oli yksinkertaisesti maagista katsella, kun Lionel Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas ja keskikentän moottorina operoinut Xavi pitivät vastustajia pilkkanaan.

Lue myös nämä