Video: 42-vuotiaan Zamboni-kuski David Ayresin highlightit NHL-debyytistä

https://www.youtube.com/watch?v=IlVpDh53MjE

Carolina Hurricanesin ja Toronto Maple Leafsin välisessä NHL-ottelussa nähtiin erikoinen tapahtumasarja, kun Carolinan molemmat maalivahdit James Reimer ja Petr Mrazek loukkaantuivat.

Tolppien väliin hälytettiin 42-vuotias David Ayres, joka työskentelee Toronton farmijoukkue Marliesin kotiareenan huoltomiehenä ja jääkoneenkuljettajana. Zamboni-kuskin alku oli sanalla sanoen vaikea, kun Toronton kaksi ensimmäistä laukausta upposivat hänen selkänsä taakse.

Ayres kuitenkin suoriutui vaisun startin jälkeen 19 000 katsojan edessä vähintäänkin kelvollisesti. Hän torjui kolmannessa kaikki seitsemän laukausta ja johdatti lopulta Carolinan 6–3-voittoon. Kahdeksan kymmenestä laukauksesta torjunut Ayres palkittiin ottelun ykköstähtenä.

Ayresista tuli 42 vuoden ja 194 päivän ikäisenä kaikkien aikojen toiseksi vanhin NHL:ssä debytoinut pelaaja. 

”Olin mediahuoneessa istuskelemassa, kun sain tekstiviestin. En ollut vielä nähnyt, mitä tapahtui. Sitten joku kertoi minulle, että parempi käydä laittamassa itseni valmiiksi. Olihan se melkoinen shokki, mutta rakastin tätä. Kerran elämässä -kokemus. Uskomatonta!”, Ayres kertasi tapahtumia.

Tuoreimmat

Lue myös nämä