Video: Dirk Nowitzkin uran hienoimmat suoritukset jokaiselta kaudelta

Koripallo | Video: Dirk Nowitzkin uran hienoimmat suoritukset jokaiselta kaudelta - Heinäkuussa vuoden mittaisen ja 5 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen NBA-seura Dallas Mavericksin kanssa tehnyt Dirk Nowitzki on eittämättä kaikkien aikojen paras eurooppalainen koripalloilija.

Heinäkuussa vuoden mittaisen ja 5 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen NBA-seura Dallas Mavericksin kanssa tehnyt Dirk Nowitzki on eittämättä kaikkien aikojen paras eurooppalainen koripalloilija.

Urallaan 31 187 pistettä NBA-parketeilla nakuttaneen saksalaisen lisäksi kaikkien aikojen parhaisiin eurooppalaispelaajiin kuuluvat traagisesti autokolarissa vain 28-vuotiaana kuollut Dražen Petrović, liettualainen Arvydas Sabonis, San Antoniossa neljä mestaruutta voittanut Tony Parker, serbisentteri Vlade Divac sekä Chicago Bullsissa mestaruuksia kahminut vasenkätinen Tony Kukoc.

Kesäkuussa 40 vuotta täyttänyt Nowitzki on ainoa eurooppalainen, joka on ylittänyt maagisen 30 tuhannen pisteen rajan NBA:ssa. Liigahistoriassa Dirk on kaikkien aikojen kuudenneksi kovin pistemies.

213-senttisen nelospaikan miehen vahvuuksia on uskomattoman pehmeä heittokäsi. Nowitzkin taaksepäin nojaavat hyppyheitot ovat olleet vuosikausia lähes mahdottomia puolustaa.

Nowitzki on pelannut koko 20-vuotisen uransa saman seuran väreissä. Miehen sitoutumista Mavericksia kohtaan ei kukaan voi vähätellä, sillä saksalainen on luopunut lähes 200 miljoonasta dollarista pysyäkseen Dallasissa ja antaakseen seuralle mahdollisuuden hankkia huippupelaajia rinnalleen. Kesällä 2014 miehelle tarjottiin kaikkien aikojen kovinta sopimusta Houstonista sekä Los Angelesista (97 miljoonaa dollaria), mutta sen sijaan Dallas-legenda allekirjoitti 25 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Mavsin kanssa.

Nowitzki on ollut kahdesti mukana NBA-finaaleissa. Kaudella 2005/06 Mavericks hävisi Shaquille O’Nealin johdattamalle Miami Heatille voitoin 2-4. Kaudella 2010/11 oli kuitenkin saksalaisen vuoro nostella mestaruuspokaalia. Dallas pelasi ehkä kaikkien aikojen pudotuspelit, kun se peittosi finaaleissa Heatin 4-2. Nowitzki valittiin pudotuspelien MVP:ksi.

Tuleva kausi saattaa hyvinkin olla Nowitzkin viimeinen, eikä mies enää kuulu sarjan tähtipelaajiin, joka on varsin ymmärrettävää kun kyseessä on 40-vuotias pelaaja. Numero 41 on silti Dallasin seurahistorian paras pelaaja ja takuuvarma Hall of Fame-valinta tulevien vuosien aikana.

Tästä voit katso Nowitzkin hienoimpia suorituksia miehen uran jokaiselta kaudelta. Mikäli video ei toimi, niin katso se YouTubesta.

 

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.