Video: Uskomaton moka EM-kisoissa – juoksija juhli kierrosta liian aikaisin

Urheilu247

Berliinissä järjestettävien yleisurheilun EM-kisojen viimeisenä kilpailupäivänä nähtiin varsin mielenkiintoinen tilanne naisten 5000 metrin kilpailussa. Israelin Lonah Chemitai Salpeter menetti varmalta näyttäneen mitalin lopetettuaan juoksemisen kierros liian aikaisin.

Salpeter oli kilpailun ratkaisuhetkillä toisena ja hän taisteli Alankomaiden Sifan Hassanin kanssa kilpailun voitosta. Kun kilpailujärjestäjät soittivat kelloa viimeisen kierroksen merkiksi, nosti Salpeter kätensä pystyyn maalintulon merkiksi ja alkoi juhlimaan villisti mitalisijaansa.

Hetken kuluttua hän tajusi, että kilpailua on vielä yksi kierros jäljellä. Se koitui kuitenkin israelilaisjuoksijan kohtaloksi, sillä Britannian Eilish McColgan ja Turkin Yasamin Can kirmasivat Salpeterin ohi viimeisellä kierroksella.

Hassan juoksi kilpailun voittoon ajalla 14.46,12. McColgan oli toinen vajaan seitsemän sekunnin erolla ja kolmanneksi kirmas Can reilun 11 sekunnin erolla Hassaniin. Kierrosta liian aikaisin juhlinut Salpeter oli lopulta neljäs ja lyyhistyi pettyneen näköisenä maahan maalintulon jälkeen.

Kohtalokkaasta kömmähdyksestään huolimatta Salpeter teki uuden Israelin ennätyksen 15.01,0. Salpeter kuitenkin hylättiin myöhemmin ratarikon takia, jonka myötä ennätys mitätöitiin.

Salpeterin ei tarvitse lähteä kotiin tyhjin käsin, sillä hän voitti aikaisemmin keskiviikkona naisten 10 000 metrin Euroopan mestaruuden.

Katso harvinainen tilanne alla olevalta videolta:

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.