Ville Viitaluoma lopettaa pelaajauransa

Jääkiekko | Ville Viitaluoma lopettaa pelaajauransa - HPK:n keskushyökkääjä Ville Viitaluoma joutuu lopettamaan pelaajauransa. 37-vuotias Viitaluoma kärsii seuran tiedotteen mukaan alaraajavammasta, eikä vammaa pystytä enää hoitamaan tarvittavaan pelikuntoon.
Kuva: HPK.fi

HPK:n keskushyökkääjä Ville Viitaluoma joutuu lopettamaan pelaajauransa. 37-vuotias Viitaluoma kärsii seuran tiedotteen mukaan alaraajavammasta, eikä vammaa pystytä enää hoitamaan tarvittavaan pelikuntoon.

Viitaluoman ammattilaisura alkoi HIFK:ssa kaudella 2000-2001. Sen jälkeen keskushyökkääjä pelasi Liigaa Pelicansissa, SaiPassa, Bluesissa ja Sportissa. Koti Viitaluomalle ja perheelle löytyi Hämeenlinnasta kauden 2008-2009 alkaessa. HPK:ssa Viitaluoma pelasi yhteensä kuusi Liigakautta ja kuului vielä kesällä HPK:n pelaajasuunnitelmaan hyvin vahvasti.

Keväällä 2018 tullut loukkaantuminen estää ammattilaisjääkiekon pelaamisen tulevaisuudessa. Myös normaalielämän kannalta jalka vaatii vielä pitkän kuntoutuksen.

– Olen saanut pelata 18 vuotta jääkiekkoa ammatikseni. Se oli tietysti aluksi unelma, josta tuli todellisuutta ja olen kiitollinen siitä. Uran aikana tuli nähtyä monenlaista joukkuetta ja sarjaa, mutta mikään ei yltänyt HPK:n tasolle. Pelasin HPK:ssa parhaimmat kauteni ja samalla myös Hämeenlinnasta tuli koti, jonne jäämme myös tulevaisuudessa, kertoo Viitaluoma HPK:n verkkosivuilla.

Viitaluoma pelasi neljällä kaudella SHL:ssä. Ensin Luleåssa ja myöhemmin Örebrossa. Ruotsin vuodet ovat jääneet hyökkääjän mieleen vahvasti. Lisäksi myös MM-kisapaikka ja 2010 kevät Kerhossa nousevat muistoista ensimmäisenä mieleen.

– Ruotsin matkat olivat hyviä kokemuksia niin pelin kuin muun elämän kannalta. Maajoukkuekomennukset olivat aina tietynlainen palkinto hyvin menneestä kaudesta. 2013 keväällä pääsin kisoihin asti ja se oli hieno kokemus. Ehkä upein jääkiekkokokemukseni on kuitenkin kevät 2010, kun menimme HPK:n kanssa finaaleihin asti. Huikea puolivälieräsarja HIFK:ta vastaan ja sen sisällä tapahtuneet heittelyt 6-1 tappiosta 1-0 voittoon olivat jännittäviä. Molemmat finaalijoukkueet tulivat ihan puskista, eikä mitään koko kauden dominointia ollut alla. Hyvä kausi kaiken kaikkiaan, muistelee Viitaluoma.

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kiittää Viitaluomaa vuosien saatossa tehdystä HPK-työstä.

– Varmasti koko HPK-perhe yhtyy kiitokseeni mukaan. Vili on ollut hyvä työkaveri ja kerholainen isolla sydämellä. Valitettavaa on se, että ura päättyy loukkaantumiseen, eikä vapaaehtoisesti. Toivon, että kun aika on kypsä, näemme Vilin mentorin roolissa seurassamme ja jälleen osana isoa HPK-perhettä.

Lähde: HPK.fi

Tuoreimmat

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Video: FC Barcelonan tiki-taka jalkapallo oli parhaimmillaan taidetta

FC Barcelona oli usean vuoden ajan maailman paras joukkue. Barcan pelaamista oli yksinkertaisesti maagista katsella, kun Lionel Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas ja keskikentän moottorina operoinut Xavi pitivät vastustajia pilkkanaan.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.