Ykkösessä pelataan nousupaikasta Veikkausliigaan lauantaina

Ykkösessä pelataan lauantaina kello 14.00 todellinen trilleri, kun yhden pisteen turvin sarjakärjessä oleva KPV tulee toisena olevan HIFK:n vieraaksi Telia 5G Areenalle.

Ottelu on suoran sarjanousun kannalta erittäin tärkeä, sillä jos HIFK ottelun häviää nousee KPV varmasti Veikkausliigaan ensi kaudeksi. Mikäli HIFK voittaa ottelun tai pelaa tasan jää kaikki panokset viimeiselle kierrokselle, missä KPV kohtaa kotonaan KTP:n ja HIFK puolestaan tällä hetkellä putoamista vastaan taistelevan AC Kajaanin vieraissa.

Ottelusta voidaan käyttää nimitystä ”Ykkösen finaali”, sillä panos siinä on niin suuri. Molemmat näistä joukkueista ovat jo varmistaneet vähintään karsintapaikan Veikkausliigaan, mutta suora nousu on varmasti molempien tähtäimenä.

Viimeksi HIFK nousi Veikkausliigaan vuonna 2014 todella rikkaiden vaiheiden jälkeen ja nyt moni odottaa samaa tänäkin vuonna. Joukkueen runko on pysynyt aina noususta asti suunnilleen samana, eikä ikä näytä näitä yli 30-vuotiaita työjuhtia hidastavan. Päinvastoin osalla on pelisilmä ja tekniikka parantunut huomattavasti. HIFK on siis pelillisesti valmis takaisin Veikkausliigaan, mikäli saa pidettyä rungon kasassa ja hankittua muutamia vahvistuksia. Hallinnollisen puolen valmius on se mikä monia faneja mietityttää. Onko menty eteenpäin edellisestä Veikkausliiga-visiitistä? Kestääkö taloudellinen tilanne nousun tai sen, jos ei joukkue nousekkaan? Nämä kysymykset ovat kaikki kummittelemassa mahdollisen nousujuhlan jälkeen.

KPV ei nykymuotoisessa Veikkausliigassa ole pelannut, mutta Suomen mestaruus sillä on vuodelta 1969. Viimeisin merkittävä suoritus oli Suomen Cupin hopea vuodelta 2006. Myös KPV:n taloudellinen tilanne on iso kysymysmerkki, sillä siitä ei ole kauaa, kun KPV:n edustusjoukkuetta hallinnoiva KPV-yhtiöt OY sanoi vetävänsä rahoituksen pois, mikäli nousua Veikkausliigaan ei toteudu. Riittääkö reilu miljoonan euron liikevaihdon omaavan yrityksen rahkeet pyörittämään Veikkausliiga-joukkuetta, sekä muuta toimintaa.

Ykkösessä pelataan siis todella mielenkiintoinen ottelu lauantaina päivällä. Onnistuuko maalipörssin jaetulla kolmannella sijalla olevat HIFK:n Tuomas Mustonen, sekä Pekka Sihvola voittamaan niin ikään 10 maalia tehneet KPV:n Kalle Multasen maalinteossa. Otteluun on myyty yli 2800 lippua joten todella kiivastunnelmainen ottelu on tiedossa.

Tule paikanpäälle kokemaan loppukauden suurin ottelu. Ota liput haltuun tästä linkistä.

Tuoreimmat

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Video: FC Barcelonan tiki-taka jalkapallo oli parhaimmillaan taidetta

FC Barcelona oli usean vuoden ajan maailman paras joukkue. Barcan pelaamista oli yksinkertaisesti maagista katsella, kun Lionel Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas ja keskikentän moottorina operoinut Xavi pitivät vastustajia pilkkanaan.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.